Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepis na roladki ze schabu

Polecane posty

Gość gość

Możecie podać?

Gość gość
Ja mogę podać przepis dietetyczny-na parze Rozbijasz kotlety, doprawiasz czym lubisz, ja nue solę ale posypuję pieprzem i smaruję musztardą, układasz na kotletach np. Cebulę,ogórka kiszongo, paprykę, zwijasz roladki. Zawijasz każdą osobno w folię aluminiową i gotjesz na parze ok. 30 minut. Myślę, że dobre też będą obsmażone na patelni i potem duszone, albo pieczone w piekarniku.

Gość gość
Schab rozklepany doprawiony a wsrodku suszona sliwka z bovzkiem. Zawinac i nitka zwiazac obsmazyc podlac woda poddusic pod przykryciem, albo usmazyc na glebszym tkuszczu otoczone w bulce tartej. Albo w srodek maslo i majeranek. Tez smaczne.

Gość gość
Ja robię podobnie jak zrazy można pokroić w małe roladki ,rozbijam solę pieprze dodaje inne przyprawy jakie tam mam pod ręką ,smaruje musztardą układam ogórek kiszony ,cieniutki boczek wędzony albo szynkę parmeńską lub szwarcwaldzką ,kiedyś też dawałam paprykę konserwową ,podsmażam bez żadnej panierki ,bez mąki i podsmażone do garnka do duszenia.

Gość Rany ludziska
Roladki z piersi faszeruje roznymi cudami,ale schabowe zawsze... Miesem mielonym. Rozbijam schab, miele wolowine, doprawiam, zawijam, wkladam w woreczek z kawalkiem masla, zakrecam i wrzucam do garnka z wrzátkiem.

Gość gość
Rozbijam,do srodka ogorek kiszony,twarde maslo,ser,moze byc boczek,szynka,pieczarka,papryka Panieruje w bulce i smaze na oleju