Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak pracy

Polecane posty

Gość gość

5 lat temu skończyłam studia. Od tego czasu nie mam stałej pracy (zwykle złapię coś nie w zawodzie na 3-4 miesiące i później cisza). Zastanawiałam się nad przekwalifikowaniem, ale nie stać mnie na kolejne studia - nie mam kasy na zaoczne, a na dziennych też musiałabym zapłacić za wynajęcie pokoju itd. Mogłabym wyjechać z mojego miasta, ale mój mąż ma tu swoją małą firmę. Co zrobić?

Gość OlgaMLM
Ja proponuję pracę w sprawdzonej firmie MLM. Jeśli chcesz szczegóły, pisz kow.olga@wp.pl . Później sama zadecydujesz, czy chcesz wykorzystać szansę.

Studiując dziennie wcale nie musisz wynajmować pokoju. Możesz dojeżdżać busami. Teraz tylu prywatnych przewoźników a taki bilet miesięczny wychodzi taniej niż akademik czy mieszkanie na stancji. A jeśli masz blisko uczelnię (np. w tym samym mieście) to można dojechać autem czy MPK. Przez ten czas może pomagać mężowi, jeśli prowadzi własną firmę. W ten sposób nie będzie musiał zatrudniać kolejnego pracownika. A nawet jeśli nie pójdziesz na studia (bo nie pogodzisz nauki z tą firmą czy mąż się nie zgodzi itd.) to możesz skorzystać z oferty którejś szkoły policealnej, np. ŻAK. Większość tych szkół jest bezpłatna i często mają ciekawe profile np. technik logistyki, technik informatyk, kosmetologia itd. Zawsze możesz jeszcze zapisać się na jakiś doszkalający kurs współfinansowany z UE. Popytaj o to w Urzędzie miasta czy Gminy.

@OlgaMLM: Spadaj z tym akwizycyjnym szajsem. Nie potrzebujemy tu waszych pseudo biznesików a la Ferdynand Kiepski :)

Gość gość
autorko tylko nie wp*****laj sie w to gowno MLM. zrob rozeznanie rynku i ukierunkuj sie do potrzeb , ja ciebie rozumiem brak pracy jest straszny

Gość gość
ja mam 2 kierunki studiów, jestem na drugim stażu, nie łudź się, że jak się przekwalifikujesz to coś w tym chorym kraju osiągniesz

Gość SzP
Wysyłać CV w ilościach hurtowych. W międzyczasie wkuwać języki, jakieś programy księgowe, excella, cokolwiek co może się przydać. Szansa jakaś będzie.

Gość tatiana51
A może podyplomówka. Wtedy łatwiej będzie ci o lepsza pracę.

Witam! Tatiana51 bardzo dobra rada. Dyplom studiów podyplomowych jest ceniony na rynku pracy i umożliwia zdobycie dobrej pracy. Dlatego warto wybrać na takie studia szkołę, która ma wyrobioną renomę w kraju. Ze swojej strony serdecznie zapraszam na studia podyplomowe do szkół grupy WSB. Warto się śpieszyć, bowiem wolnych miejsc jest coraz mniej, a także dlatego aby skorzystać ze specjalnej zniżkowej promocji, w której można oszczędzić aż 600zł. Warunkiem jest podjęcie studiów do 20 września. W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek Online Ekspert WSB