Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ze skypem. Jak z kims piszę to jest ok i od razu dostaję nową wiadomość i wcześniejsze powiadomienie o niej. Niestety kiedy ktoś do mnie napiszę podczas gdy jestem nieaktywna to dostaję powiadomienie, a wiadomości brak.....i dostaje ją dopiero po tygodniu albo jeszcze dłuższym czasie. Najgorsze jest to że nie dostaje jej jako nowej tylko muszę ją odkopywać wśród starych wiadomości i sprawdzać czy przypadkiem czegoś z tego nie czytałam. Za pierwszym razem kiedy dostałam takie powiadomienie jak uznałam wówczas "bez powodu" nawet nie zwróciło to mojej uwagi, ale kiedy po miesiącu przeglądałam stare wiadomości to zobaczyłam 2 o których nie miałam pojęcia, czasami też zdarza się że żadnych nie dostaje (oczywiście mimo powiadomienia), no chyba że dotrą za 2 miesiące..... :o. To irytujące bo gdy ktoś chce mi napisać coś ważnego to ja o tym nie wiem. Do napisania tu napisać skłoniło mnie to że moja przyjaciółka napisała do mnie 5 wiadomości, a ja ich nie dostałam!!! A jej teraz nie ma od 4 dni (mimo że jest codziennie wieczorem) i nie mam pojęcia co się z nią dzieje!!!!! A zadzwonić nie mogę bo nie mam jej aktualnego nr telefonu. Tak się akurat złożyło że gadamy prawie zawsze przez skypa, więc nigdy nie prosiłam o jej nr telefonu i teraz nie wiem co robić. Pewnie to nic ważnego, ale zaczynam się martwić. Napisałam jej na poczcie że skype mi się psuje i nie mogę odczytać jej wiadomości, ale nie odpisała..... Mieliście podobny przypadek ze skypem? Czy może to "normalne"? Co mam zrobić?

Gość gość
Ja raz przestałem dostawać powiadomienia, ale wiadomości zawsze były.....problem sam zniknął.

Gość gość
ja wiadomości zawsze dostaję tylko wtedy, kiedy ta druga osoba też jest online

Gość gość
nawet jako niewidoczna, ale musi być zalogowana do skypa

Gość gość
No, ale czemu dostaje je z takim opóźnieniem? Szukałam tego pytania na stronie skypa, a było tylko podobne pytanie dotyczące problemu jak ten o którym ktoś piszę w pierwszym komentarzu. Strasznie się martwię o koleżankę. Jest w ciąży i boje się że coś się stało...

Gość gość
Bo wiadomości dostaję zawsze (no po za paroma wyjątkami, ale to tak jak już pisałam......możliwe że jeszcze dotrą), ale zawsze z opóźnieniem.

Gość gość
no bo dostajesz je dopiero wtedy, jak i ty i osoba, która je wysłała jesteście jednocześnie online

Gość gość
No właśnie nie, dostaję je dopiero po nawet kilkunastu wspólnych wiadomościach. No, ale zgadza się to że zawsze kiedy obydwoje jesteśmy online, ale jednak z opóźnieniem.

Gość EwaCoPomoże
A może to ona ma coś nie tak ze skypem? To dzieje się tylko kiedy gadasz z nią czy z innymi też?

Gość gość
no takie niewielkie opóźnienie się zdarza, u mnie też

Gość gość
Ewa - Nie, to zdarza się nie tylko z tą koleżanką. Gość - i co wtedy robisz?

Gość gość
nie ma na to rady, po prostu po odpaleniu skypa te wiadomości spływają z pewnym opóźnieniem, tak jak oczekujące smsy po włączeniu telefonu - one też nie przychodzą tak od razu, trzeba jakiś czas odczekać

Gość gość
No dobra, trudno - chyba nie dacie rady mi pomóc. Muszę poczekać.

Gość gość
a odkopywać je musisz z tej prostej przyczyny, bo wiadomości układają się w chronologicznej kolejności wg daty ich WYSŁANIA

Gość gość
20:11 - Dzięki za odpowiedź. No trudno, poczekam sobie....

Gość gość
po prostu nie dostaniesz wiadomości od tej koleżanki, dopóki ona sie nie zaloguje - za to właśnie nie lubię skypa

Gość gość
a odkopywać je musisz z tej prostej przyczyny, bo wiadomości układają się w chronologicznej kolejności wg daty ich WYSŁANIA X Wiem, tylko że to jeszcze bardziej wszystko utrudnia bo łatwo jest zapomnieć o tym że było jakieś powiadomienie

Gość gość
No tylko że teraz nie mam się jak z nią skontaktować. Strasznie martwię się że coś jest nie tak z ciążą. Nie chcę też żeby miała później pretensje że nic nie wiedziałam i że się nie zainteresowałam .

Gość gość
up

Gość gość
A może spróbuj włamać się na jej konto?

Gość gość
Szczerze mówiąc próbowałam, ale nie wiem jak. Wiem że to brzmi jakbym była wścibska i że teoretycznie nie powinnam tego robić, ale strasznie się o nią martwię. I wiem że na pewno nie była by zła bo sama kiedyś dla żartów włamała się na moje konto - nie robiła tego w złych celach, próbowała złamać moje hasło siedząc obok mnie.

Gość gość
No to kiepska sytuacja, nie wiem co Ci doradzić. Na youtube są filmiki o włamywaniu się.... Może skontaktuj się z jej rodziną?

Gość gość
Najprościej jest całkowite odinstalowanie i ponownie, zainstalowanie Skype. Czasami gdy Skype dodaje jakieś nowości to się pochrzani. Przynajmniej ja tak miałam. Wobec tego nie przyjmuję i nie zmieniam "starego" Skype na nowszy i mam święty spokuj. Zobacz też jakie masz ustawienia względem nowych wiadomości i kontaktów. Może niechcąco coś pogmatwałaś albo sam się spierdzielił.