Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcye pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam was , chcialam sie dowiedziec cos o tabletkach komcepcyjnych poniewaz zamierzam pierwszy raz zaczac je stosowac i hiebardzo sie orientuje . Chcialabym pierwszego dnia cyklu zaczac brac tabletki np o godz. 10:00 lecz jesli dostane miesiaczke o 22:00 lub w nocy i przyjme ja o tej 22:00 to czy juz drogiego dnia cyklu moge zaczac brac o 10:00 i sie tego trzymac przez wszystkie dni ? Nic wtedy sie nie stanie? Nie chce glupisz odpowiedzi , tylko pomocy bo dla mnie to wazne.

Gość gość
mozesz

Gość gość
Ale nic sie napewno nie stanie czy ktos juz tak robil. Jestem mloda i nie chce ciazy ;(!

Tak możesz wziąć drugiego dnia szybciej. Ja ostatnio przez synka wziełam drugą w ten sam dzień :)

Tylko przez pierwszy miesiąc możesz mieć plamienia i po krwawieniu z odstawienia powinny one ustąpić .

Gość gość
Hmm dobrze , dziekuje za pomoc troche sie stresuje ... ale mysle ze sie przyzwyczaje :-) 'a moge jeszcze zapytac czy czto sie wymiotuje ? I czy faktycznie mozna to 2-3 kg przytyc?;pp

Jeżeli sie wymiotuje to tabletki są źle dobrane i jeżeli do 3 godzin od przyjęcia tabletki sie wymiotowało to tabletka sie nie wchłonęła i trzeba wziąć następną. Można przytyć więcej jeżeli są źle dobrane tabletki ja przy pierwszych strasznie przytyłam bo woda w ograniźmie się zatrzymuje i stąd taki efekt

Gość gość
Mi zostaly przypisane tabletki NaraYa I w sumie jak bym przytyla to dla mnie lepiej :-) :-) :-) Dziekuje za te odpowiedzi. :-) czyli z 3 godzinki jak minie i nie bedzie wymiotow to sie wchlonela:-) ?

Tak :) nie można przy tabletkach pić soku greipfutowego i herbaty z dziurawca

I pamiętaj, by przyjmować je regularnie choć zabezpieczają ona na 99.9 proc. Jeżeli masz tabletki dwu składnikowe to możesz przyjąć ją do 12 godzim opóźnienia