Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona223

Czy powinniśmy się naprawde rozstać?

Polecane posty

Gość zagubiona223

Piszę, bo chcę, żeby ktoś obiektywnie spojrzał na mój problem i coś doradził... ja sama nie wiem już, kto ma rację.. czy ja czy mój narzeczony.. a więc jesteśmy ze sobą już kilka lat, zwykle powiedziałabym że bardzo się kochamy i jest super, ale w takiej sytuacji jak teraz tego nie powiem... chodzi o to że bardzo często o coś się kłócimy(kiedyś potrafiliśmy się do siebie nie odzywać po tygodniu) ale teraz już jest z tym lepiej, bo oboje staraliśmy się żeby było dobrze... ale jest jeden problem, który ciągle istnieje i po prawie każdej imprezie rodzinnej czy ze znajomymi jesteśmy pokłóceni i zrywamy ze sobą...chodzi o alkohol... nie wiem, czy ten problem jest zbyt wydumany w mojej głowie, przez to że mój tato kiedyś sporo pił i ten strach cały czas we mnie siedzi czy naprawdę mam rację... ogólnie jest dobrze, narzeczony pracuje i nie pije w tygodniu w weekendy też przeważnie nie, zdarza się to średnio raz na miesiąc, kiedy jesteśmy na jakiś urodzinach, imieninach, weselu czy u znajomych, tylko sęk polega na tym że jest dobrze do pewnego momentu bo przeważnie gdy impreza się już rozkręci to nie potrafi sam z siebie przestać pić... nie ma takiego hamulca, który bym chciała żeby miał... wiele razy już obiecywał po moich awanturach że to się zmieni i że on może w ogóle nie pić jeśli to jest dla mnie taki problem tylko że tak zwykle jest do następnego wyjścia...nie chce z niego robić pijaka ale boje się że on ma jakieś zapędy do picia??? może ktoś też tak z Was miał? nie wiem czy to jest powód żeby się rozstawać, ale się boję że jeśli kiedyś będzie więcej pił to zmarnuje sobie, mi i naszym przyszłym dzieciom życie... poza tym jest dobrym człowiekiem, mam w nim wsparcie, nie jest zaborczy, chorobliwie zazdrosny itp.

Gość gość
Mam to samo. Ja mam 21, on 23. Jesteśmy razem 6 lat, niesamowicie silna więź choć to burzliwy związek. Obecnie jesteśmy na etapie naprawiania, on chodzi na terapie ale dziś widzę, że krok w tył zrobil. Jeśli umiesz, zerwij z nim. Ja nie potrafie,zbieram sie w sobie od roku i 3 miesiecy

Gość gość
rozstań sie i nie łudz się,ze przestanie przegrasz życie z takim,na pewno ma w genach %

Gość gość
nie uchronisz alkoholika kiedy on sam nie potrafi widac,ze ma juz problem z piciem wiej od niego,zmarnujesz sobie życie

Gość gość
przyjrzyj sie jego rodzinie,nie bagatelizuj

Gość gość
jeśli ktoś już miał problem z alkoholem, to jest duża szansa że jak będzie w gorszym nastoju, to znów do tego wróci... niekoniecznie musi tak być, ale to całkiem możliwe. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy zerwać z nim czy nie, imprezy, wesela rządzą się swoimi prawami i jeśli raz na rok upodli się do nieprzytomności, to jeszcze nie znak że coś z nim nie tak... każdemu się zdarza ;)

Gość gość
upije sie chłopak raz na miesiąc i aferę robisz???? jak dla mnie norma... pewnie jeszcze młodziak na dodatek... nic mu nie będzie... do 25 roku życia upijalam sie praktycznie co tydzień plus jakieś drobne piwka w tygodniu i żyje... obecnie jestem po 30 i nie pije praktycznie wcale i nie ciągnie mnie do tego...

Moim zdaniem to nie wróży nic dobrego.Nie wyobrażam sobie szarpania się za każdym z facetem po imprezie,kłótni,rozstań i powrotów.Ja bym takiego zostawiła.

Gość gość
Dlaczego zaraz szarpania? Niektórzy faceci pod wpływem robią się potulni jak trusie ;) ale swoje możliwości trzeba znać i wiedzieć kiedy powiedzieć stop... chociaż czasem wystarczy jeden kieliszek za dużo, aby stracić kontrolę. Nie mówcie że nikt z was nigdy się nie upił porządnie ;) no chyba że w ogóle nie tolerujecie alkoholu.

Skoro Autorka napisała,że się kłócą za każdym razem i rozstają po to by później wrócić i znów pokłócić po następnej imprezie to nie jest fajnie i kolorowo prawda? Ja nigdy w życiu się nie upiłam(a swoje lata mam),mój mężczyzna też nigdy nie był nawalony jak ściera albo pijany.Co kto lubi ;). Oczywiście chodzimy na imprezy i pijemy alkohol ale mało a do udanej zabawy nie potrzebujemy się schlać.Poza tym facet Autorki nie ma kontroli nad piciem na imprezach i tu jest problem.Ja bym nie chciała świecić oczami przed znajomymi czy rodziną bo mój facet się nawalił w trzy tyłki,bełkocze,rzyga,opluwa się i nie może ustać na nogach.Bez przesady..

Gość zagubiona223
dzięki za odzew i rady:) aż tak źle to nie jest, on się nie upija do nieprzytomności, nie bełgocze i nie rzyga tylko moim zdaniem wypija za dużo.. i nie słucha już wtedy próśb żeby więcej nie pił...

Gość zagubiona223
za każdym razem, już od pierwszego kieliszka czy piwa powtarzam mu wielokrotnie jak katarynka żeby już nie pił i nie pomaga, jeszcze się złości, czy on jest normalny? :-O

Gość gość
mój zrobił mi taki wstyd, że więcej się nie zobaczymy. też byliśmy na weselu ale on jest alkoholikiem i mimo moich próśb spił się do nieprzytomności, obraził parę osób, zarzygał pół sali i zwiał do domu. nigdy więcej!

Gość gość
Gościu - no więc mówimy, że nigdy nie upiliśmy się porządnie ani w ogóle się nie upiliśmy, chociaż już niemało lat mamy. trzeba wiedzieć, kiedy skończyć i gdzie są granice rozsądku, a nie głupio tłumaczyć nieumiejętność panowania nad sobą tym, że inni też tak robią.

Gość gość
ja p******ę, koleś raz na miesiąc się nawali, a ta problem robi - ty się idź leczyć, debilko

Gość baba przed czydziechą
raz w miesiącu się upija i co? upija się na umór? robi potem awantury? bo nie bardzo rozumiem Twój problem.

Gość baba przed czydziechą
"Gościu - no więc mówimy, że nigdy nie upiliśmy się porządnie ani w ogóle się nie upiliśmy, chociaż już niemało lat mamy. trzeba wiedzieć, kiedy skończyć i gdzie są granice rozsądku, " a jak poznać te granice bez przekroczenia ich? bo ja mam cholernie słabą głowę i nie tykam już wódki po tym, jak się nią koszmarnie upiłam spożywając tyle, co reszta towarzystwa. i w ten sposób poznałam swoje granice :D

Gość gość
a jak ktoś za każdym razem ma inne granice? raz wypiję dwa drinki i leżę, raz pięć i ledwo mnie klepnie

Alkohol jest dla ludzi jak ktoś raz w miesiącu wypije na imprezie to nie grzech autorko - to Ty masz problem jeśli od pierwszego drinka czy kieliszka tłuczesz facetowi do głowy, żeby za dużo nie pił jeśli po alkoholu zachowuje sie normalnie, nie awanturuje się etc. to o co Ci właściwe chodzi? czy osoby Ci bliskie podobnie oceniają jego zachowanie?

Gość gość
Jestes przewrazliwiona na punkcie alko przez swojego ojca , wyluzuj troche i sama wypij zeby nie wkurzalo Cie jego zachowanie ,jesli i faktycznie zdarza sie to rzadko i nie lezy pod stolem to nie widze problemu..