Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaDuza

wczesna owulacja??

Polecane posty

Gość malaDuza

Dziewczyny powiedzcie mi prosze bo juz sie pogubilam.W tym miesiacu okres przesunal mi sie o 3 dni dalej (13.03) zawsze mialam jak w zegarku co 28 dni.W 9 dc odczuwalam silne bole okoloowulacyjne,i dzis bol podobny tylko troche mniejszy do tego mialam po poludniu sluz jak(przepraszam za wyrazenie)glut.Czy to owulacja?.Taki sluz to przed czy po owulacjii? Pytam bo wczoraj ponioslo mnie i mojego chlopaka i nie wiem czy jest szansa na zaplodnienie.Wg tego cyklu na owulacje chyba jest za wczesnie bo to 11 dzien cyklu.Pogubilam sie juz...Pomocy

Gość luksusowa dziewczyna
Jest szansa.

Gość gość
Cykle 30 dniowe, owu wypadła w dniach 8-10. Jestem w 4mcu ciązy. Powodzenia!

Gość malaDuza
Wow, 8-10 przy cyklach 30 dniowych to juz wogole wyczyn:) i gratuluje oczywiscie:) Tak sobie mysle ze gdyby nie ten spozniony o 3 dni okres to by bylo niemal dokladny 14 dzien cyklu,wiec by bylo wszystko w normie

Gość gość
Owulacja jak najbardziej może przesunąć :) Ja korzystam z Afrodyty na ślinę, to taki tester dni płodnych. Więc wiem kiedy wypadają mi dni płodne. Czasami owulację mam dnia 12 a czasami 17 :) Okres wtedy też zazwyczaj ulega przesunięciu. Dlatego warto też wyznaczać sobie fazy cyklu

Gość gość
owulacja moze wystapic wczesniej czyli nawet 8 dnia cyklu, lub pozniej, tylko faza lutealna jest stała (12-16dni )! nigdy nie wiesz ile bedzie trwal Twoj cykl ( wszystko zalezy w którym dniu wystapi owulacja!) wiec jak najbardziej mozliwe, ten śluz może tez oznaczać ze zaczęły Ci sie dopiero dni płodne...

Gość gość
owulacja moze wystapic wczesniej czyli nawet 8 dnia cyklu, lub pozniej, tylko faza lutealna jest stała (12-16dni )! nigdy nie wiesz ile bedzie trwal Twoj cykl ( wszystko zalezy w którym dniu wystapi owulacja!) wiec jak najbardziej mozliwe, ten śluz może tez oznaczać ze zaczęły Ci sie dopiero dni płodne...

Gość malaDuza
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,jednak chciałabym zasiegnac rady doswiadczonych w sluzie:) Jak juz pisałam wczesniej okres mi sie spoznil 3 dni dostalam 13.03.Od okolo 9 dnia cylku mialam bole owulacyjne( nie w kazydym cylku je tak czuje)Ale nie sprawdzałam sluzu .Wspołzyłam 11 dnia cyklu bardzo wczesnie ok 5 rano.Ok godziny 15-16 zauwazyłam ze wyszedl ze mnie taki jakby czop owulacyjny z kropka krwi.Na drugi dzien mialam jeszcze sluz plodny nieco rzadki ale ciagnacy sie a nastepnego dnia zanikł.Za to mialam bialy gesty sluz i bylo go bardzo duzo i mialam bardzo mokro tak przez 2 dni.Bolaly mnie wtedy jajniki.Od wczoraj juz tylko podbrzusze lekko jak na okres...i w miare sucho.Czy myslicie ze moglo sie udac?

Gość gość
up

Gość gość
pomoze ktos?

Gość malaDuza
Starajace sie lub mamusie pomozcie prosze bo nie chce sie niepotrzebnie nakrecac nie majac szans...

Gość malaDuza
Moze dzis ktos?..prosze..

Gość gość
up

Gość malaDuza
Kurcze...liczylam na jakas sensowna odpowiedz..nie dostalam zadnej...

Gość kaktuzik
poszukaj czegos w necie,ja ci nie pomoge bo nie staram sie

Gość malaDuza
Ech...od tamtego czasu caly czas szukam jakis info w necie...bezskutecznie..dlatego myslalam ze ktos tu zna sie na tych spawach

Gość malaDuza
hop hop...jest tam ktos?:(

Gość malaDuza
up

Gość aniusia31
Szansa na zaplodniwnie jest bo ja tez mam cykle 28 dniowe a owulacje mam 11,12 dzien cyklu! Co do objawow ciazy musisz troche poczekac i w dniu spodziewanej najlepiej zrobic test. Czytalam w internecie i z wlasnego doswiadczenia wiem ze charakterystyczne objawy we wczesnym etapie ciazy to klucie jajniko,w bol podbrzusza i piersi oraz biały sluz.Z innych zmiana smakow, zapachow. Mam nadzieje ze troche pomoglam

Gość malaDuza
No wreszcie ktos odpisał....dziekuje:)

Gość 8383
napiszę Ci tak, ja zaraz po owu dostałam białego gęstego śluzu i to był dla mnie znak, ze się udało. Ten śluz stopniowo malał do terminu @ która oczywiście nie przyszła :)

Gość malaDuza
Nawiasem mowiac juz mnie nic nie boli,a ten bialy sluz to mam go do teraz ale jakos mniej w sumie odkad pamietam chyba go zawsze mialam...z piersiami to tez problem bo mnie nigdy nie bolaly przed jak i po okresie...choc 2 dni temu mialam wrazenie ze cos sutki mnie lekko pieką ale...moglam sobie to wmowic;).A co z tym czopem owulacyjnym? wystepuje przed czy po owulacjii? bo 2 dni po nim juz zadnego sluzu nie mialam tylko ten bialy..Niby wyczytalam gdzies ze wystepuje przed owulacja jako rozpoczynajacy dni plodne zatem jak wyjasnic ze po 2 dniach nie bylo sladu sluzu plodnego ?.Czop pojawil sie dokladnie kilka godzin pozniej po stosunku,zatem czop uniemozliwia przedostania sie plemnikow...jezeli bylam zaczopowana w czasie stosunku to...? tyle sie naczytalam ze az glowa boli...

Gość malaDuza
Wczoraj w trawie znalazlam dwie czterolistne konieczyny...moze przyniosa mi szczescie...:)

Gość malaDuza
Pomozcie mi jeszcze prosze z tym sluzem...a raczej z tym "czopem"...

Gość aniusia31
W tym cyklu wcale takiego sluzu gestnego nie mialam od razu ten bialy.ale we wczesniejszych ciazach to wiedziala ze jest gesty sluz i bola jajniki wiec sa dni plodne

Gość malaDuza
aniusia31 dziekuj***ardzo za twoje odpowiedzi;) co ma byc to bedzie do @ jeszcze daleko:)

Gość malaDuza
Ciekawe jak sie rozwinie moja historia...dzis mialam taki napad głodu na wszystko ze gotowałam obiad robiac jednoczesnie racuchy z jablkami na deser hehe:D teraz czuje sie ciezka jak słon.Przed chwila pochlonełam kolejna z kolei miske zupy...:P

Gość gość
Bardzo, bardzo chcesz byc w ciąży ale nie nakręcaj sie aż tak i daj znac czy sie udalo

Gość malaDuza
Jasne,dam;) bez wzgledu na wynik moze komus tym pomoge;).Wiem ze nie powinnam sie nakrecac juz 2x sie zawiodlam ale niestety to silniejsze odemnie.Jedynie tylko w pracy nie mysle,....wydaje mi sie ze chodze dosc czesto do toalety ale to normalne pije kawe;) a dzis dokuczaja mi troche jajniki jakby pulsowały. .Do @ jeszcze 4-5 dni....Heh,powinnam zmienic teraz jakos temat ..Objawy ciazy,czy to ciaza:P:):D

Gość gość 987
A ja nie potrafię rozróżniać dni płodnych i niepł. Mój śluz się zmienia a miesiączki nieregularne z przewagą 30-31 dni. Często współżyjemy z narzeczonym, ale za każdym razem nic :-( Przez cały cykl mam śluz, który się zmienia (ginekolog powidziała że niektóre kobiety mają śluz w dni płodne i przed miesiączką a niektóre przez cały cykl i ja należę do tych pań :-/