Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaduła 2014

test ciazowy

Polecane posty

Gość gaduła 2014

Witam was dziewczynki :))) otóż wczoraj wieczorem robiłam test płytkowy i wyszłą jedna kreska więc wyrzuciłam do kosza. Rano wyjęłam z kosza i zobaczyłam 2 bladą kreskę... co to oznacza? bo \zaraz chyba oszaleje......!!!!! będę wdzięczna za wasze odpowiedzi....:)))))))

Gość znowu to samoooo
Może po roku trzeba było sprawdzić wynik? Wynik jest wiarygodny np. przez pierwsze 5 minut, zależy od testu. Sprawdź na opakowaniu co pisze.

Gość gaduła 2014
Miałyście kiedyś tak co ja wyżej napisałam? i objawy mam takie : bolące sutki piersi też całe pobolewają, ból jajników takie jak by ciągnięcie w dół i trwa tan ból 7 dni. a okres mam mieć za 6 dni w niedzielę.... już nie wiem co mam myśleć o tym ....:(((((

Gość gaduła 2014
i do tego mam podkrązone oczy...:(((( odpiszcie coś :(

Gość gość
Powtórz test po terminie okresu.

Gość gość
Ja zawsze trzymałam testy i sprawdzałam bo miałam na tamten czas parcie na dziecko i nigdy nie miałam na drugi dzień kreski,kup drugi i zrób jutro z rana

Gość gaduła 2014
Mnie wlasnie nie pokają te dziwne objawy nie wytrzymam chyba do niedzieli:((( tak bardzo chciała bym być w tej upragnionej ciąży :((

Gość gaduła 2014
myslę też że wynik wyszedł negatywny może dlatego bo test robiłam wieczorem,a nie z rana. i dziwne też jest to dla mnie dlaczego pojawiła się 2 kreska jakim cudem nie rozumiem....:((

Gość gość
ja tak miałam:) zrobiłam test jakoś ok. 5 dni przed planowana miesiączką, wyszła jedna kreska, ale po ok. godzinie wyrzucjąc go do sieci zauważyłam, ze kreski są dwie, druga blada ale była. A 4 dni później były już wyraźne 2 kreski:) nie wiem jak bedzie u Ciebie, ale moze tak jak u mnie:)

Gość gość
ja tak miałam właśnie u byłam w ciąży

Gość gaduła 2014
do gosc ale miałas takie objawy jak ja czy chodzi ci o test?

Gość gość
ja miałam objawy. tyle że zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki bo niby dostałam i krwawilam ale coś mnie tknelo i zrobiłam ten test. wyszła jedna kreska patrzyłam chyba z 10 min a potem zostawiłam. po godzinie patrzę a tam druga kreska. dziś ta moja kreska ma 6 lat

Gość gaduła 2014
BYła bym happy jak by to rzeczywiście była ciąża.... widzę że znalazła się normalna kobitka dzięki bogu która odpisuje normalnie cieszę się :) nie tak jak ta jedna co napisała że trza było po roku sprawdzić wynik. z tymi testami jest roznie a ona od razu juz musiala pojechac mnie głupia.

Gość gość
w swoim życiu zrobiłam trochę testów u NIGDY nie wyszła druga kreska nawet po godzinie jak ciąży nie było. także gratuluję

Gość gaduła 2014
czyli jednak to prawda że to nie powiedziane że po 5 minutach wynik zły . a ci co piszą te ulotki na testach to g***o wiedzą na to wygląda...tylko właśnie tyle że ty popatrzyłaś na ten test za godzinę, a ja dopiero rano, może w sumie gdyby mnie podkusiło popatrzyć wczoraj to może jednak była już wczoraj ta druga kreska no szkoda wielka że wczoraj nie spojrzałam gdzieś za 2 godz.

Gość gość
aha własnie sie dowiedziałam,że podkrązone oczy są objawem ciazy he he

Gość gość
nie gadula, to ty gowno wiesz jak to wyglada a producenci wyraznie pisza DLACZEGO nie sugerowac sie takim wynikiem, otoz dlatego ze hCG nigdy nie mamy w organizmie "zero", zawsze sa sladowe ilosci i do 5 mIU jest to norma (testy wykrywaja od 10 mIU a od 25 mIU jest to kreska widoczna golym okiem, od 10 zas taki wlasnie cien cienia). Po czasie podanym na ulotce w tescie nadal zachodza reakcje chemiczne, stad bywa ze pojawia sie druga jasnorozowa kreska np po 30-40 minutach a po wyschnieciu testu moze wyroznic sie kreska testowa w miejscu ktorej jest odczynnik. Dlatego nie bierze sie pod uwage takiedo wyniku i to ze u niektorych mimo wszystko byla ciaza nie znaczy, ze u calej masy innych osob ciazy nie bylo. Proste!

Gość gaduła 2014
Pasowało by może zrobić jutro rano ten test ale boję się normalnie tera już sfiksowałam całkowicie boję się żę będzie jedna kreska :((( jak zobaczyłam wczoraj jedną kreskę to mi się płakać jak cholera chciało...sama już nie wiem czy może poczekać do niedzieli, nie podoba mi się właśnie ten dziwny bol jajnikow oraz pulsowanie w skroniach no i te podkrążone oczy :(

Gość gość
jak byś zobaczyła to nic by to nie zmieniło. druga krecha jest i to najważniejsze. a czy pojawiła się po godzinie czy dwóch to nieważne. ważne że jest. dziś zrób drugi dla pewności Ale myślę że jesteś. sama z siebie by się nie pojawiła

Gość gość
Sama z siebie by sie pojawila bo hormon ktory produkowany jest w ciazy jest tez na biezaco produkowany przez organizm tylko w mniejszej ilosci, po czasie podanym na ulotce jest mozliwosc skumulowania antygenu w miejscu odczynnika widzisz a nie grzmisz! :/

Gość gość
pisze tak widząc po sobie. ja tych testów też sporo zrobiłam i nigdy po czasie nie pojawiła się druga kreska. pojawiła się raz po jakimś czasie dłuższym i okazało się ze jestem w ciąży a już myślałam że nie. mimo że miałam okres. i objawy takie jak ból piersi i żyłki na nich, to pierwszy objaw moj

Gość gaduła 2014
chyba że okres nadejdzie i dlatego tak pobolewa brzuch i piersi ja już całkowicie zgłupiałam naprawdę..:((

Gość gość
ja w trakcie staran kilka razy odczytywalam test po czasie i mialam druga jasna kreske, w ciazy nie bylam, skutecznie mnie to nauczylo by trzymac sie czasu; jak zaszlam w ciaze to 2 kreski pojawily sie o czasie

Gość gość
dokladnie 8 dni mnie pobolewają jajniki niewiem już właśnie czy to ciąża czy to zbliżający okres jak myślicie? i jak mi radzicie czekać na okres czy zrobić test jeszcze w tym tygodniu?

Gość gość
ale raczej chyba ta kreska 2 blada na drugi dzien na rano nie wziela by sie z zniczego więc to najbardziej z tego wszystkiego mnie nie pokoi dlaczego się pojawiła potem i na dodatek blada

Gość gość
gratuluje ciązy tez tak mialam

Gość gaduła 2014
do gosc :) ale tez tak mials ze na drugi dzien rano wzielas ten sam test i byla 2 blada czy jak napisz dokladniej :)))

Gość gaduła 2014
do gosc a ty robilas test czy czekalas n aokres i nie przyszedl i wtedy sie dopiero dowiedzialas czy jak to bylo u ciebie? :)

Gość gaduła 2014
gdy zrobilyscie test i byl pozytywny to jaki malyscie rodzaj sluzu a gdy byl negatywny to jaki byl? i mam na mysli jeszcze przed okresem

Gość gaduła 2014
i do tego doszły jeszcze dreszcze zimno sie mi zrobilo tylko zepsul mi sie termometr i nie mam jak zmierzyć :|temperatury