Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dawać DO PICIA 5 tygodniowemu niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie :-) Karmię piersią, ale lekarka kazała małego nawadniać. Co mu dawać? Wodę z glukozą? W jakich proporcjach?

Gość gość
tylko wode. Coście się do tej glukozy przyczepili... Dziecko ma składniki odżywcze z Twojego mleka. Jak dopajać to tylko wodą. Glukoza szkodzi przyszłym zębom i daje niepotrzebne, puste kalorie.

Gość gość
U nas woda z glukozą się nie sprawdziła. Podawałam Hipp koperkową, rumiankową, uspokajającą, na trawienie... :) I nie przejmuj sie tym (jak wiele tu pisało), że w składzie jest dziewięćdziesiąt parę procent cukru. Łyżeczka granulków na 100ml, to jest stężenie żadne. Polecam :)A, dodam, że po hebratce Bobovita dziecko bolał brzuch.

Gość gość
wodę, ale moje dziecko nie chciało pic, więc dawałam herbatki Hippa, głownie rumiankową, na uspokojenie i jakąś z koprem. Moje dziecko bardzo mało piło i ciągle się tym martwiłam bo lato było upalne . Teraz ma 9, 5 miesiąca i tez niewiele pije poza mlekiem :( . Lekarze zalecają wodę

Gość gość
Dzięki :-) na trawienie się przyda, bo małego czasami brzuszek pobolewa.

Gość gość
nic nie dawać poza piersią. Co to za konował. Dziecko nie wypoci wody tylko składniki mineralne a najlepszym płynem izotonicznym jest mleko I fazy.

Gość gość
ja z 12.12 : ja karmię mm, podobno jak dziecko na cycu to nie trzeba nawadniać, ale jak Ci lekarka kazała to widocznie musisz :(

Gość gość
święta wyrocznia kazała

Gość gość
Wszyscy trąbili: nie poić przy piersi! Dziecko było marudne, płaczliwe, kłopoty z kupą, ale nieeee, nie, nie... Nie wolno poić. Podałam dziecku herbatę - zasnęło jak suseł, uregulował się brzuszek, wypróżnianie. Co to za pajac wymyśla takie prawdy? Później powtarzacie jak mantrę to. Nieważne, że dziecko chce pić, LEKARZ powiedział, że nie dopajać.

Gość gość
Sama pierś wystarczy, do 6 miesiąca na samej piersi powinno byc,

Gość gość
Literki : a czemu Ty taka nerwowa jesteś ? Nie przesadzaj i nie wczuwaj się tutaj za bardzo. I pisze to do Ciebie nie małolata tylko 40 letnia kobieta . Pozdrawiam Cię :)

Gość gość
Led twojemu moze sie polepszylo ale jak ja podawalam koperkowa herbatę to sie pogorszylo. Czasami dziala to odwrotnie. Lepiej nie dopajac od tego jest mleko I fazy

Gość gość
Dzięki gościu i ciebie pozdrawiam, 🖐️ :)To nie koperek, a czystą wodę mamo od pogorszenia. Byle cokolwiek.