Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kayshaa

Czy na połówkowym USG poznam wreszcie płeć dziecka

Polecane posty

Gość kayshaa

W 13 tc nie było to możliwe, bo dziecko źle się ułożyło. W 16 tc wierciło się jak szalone i ginekolog pare minut czekała, ale nic nie dało się zobaczyć :( Czy myślicie, że przy usg w 20 tc też jest możliwość, że nic się nie zobaczy czy już raczej zawsze wtedy płeć jest odczytywana?

Gość gość
jak sie znowu zle odwroci albo sie bedzie wiercic to nic nie zobaczysz... moze sie okazac ze dopiero na sali porodowej sie dowiesz :)

Gość kayshaa
haha, no niby wtedy to jest pewność 100% :) No ale chyba w obecnych czasach to bardzo rzadko się zdarza, zazwyczaj rodzice parę miesięcy przed porodem już widzą, jaka będzie płec :)

Gość gość
A co ty tak między nogi dziecku zaglądać chcesz? Widocznie się wstydzi ;)

Gość gość
tak tylko to kwestia właśnie ułożenia dziecka w czasie usg. moja kolezanka rodzi na poczatku maja i narazie nie wie co to tam siedzi, bo sie maluszek zle obraca...

Gość kayshaa
Zwyczajna ciekawość, czy to coś niezwykłego? :) Jeśli to takie zaskakujące, to czemu zdecydowana większość przyszłych rodziców chce poznać płeć jeszcze przed porodem?

Gość kayshaa
No właśnie, ale np. w ostatnich tygodniach ciąży dzieciaczek ma małe pole manewru, a więc wtedy chyba już nie ma możliwości żeby się jakoś zasłonił? :)

Gość gość
lepiej uważaj, mojej koleżance całą ciąże mówili że dziewczynka a urodził się trzeci syn.

Gość ninukkjka
jak lekarz będzie oki to poruszy maleństwo troszkę i będzie widać ;) u mnie w 19tyg pitolka wystawił już :)