Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIT POMOCY :)

Polecane posty

Gość gość

Witam, jak mam zaznaczyc w kreatorze PIT ze nie mam dochodow ZADNYCH? Tam nie ma w ogole takiej opcji, a rozliczam się z mezem. Pomoze ktos?

Gość gość
najlepiej zajrzeć do instrukcji wypełniania PITa

Gość gość
gdzie mogę ją znaleźć? i dzięki za odzew ;)

Gość gość
chodzi o to, że juz któryś raz próbuję wysłać i ciągle wyskakuje mi błąd 414, wpadłam na to, że może źle siebie wpisuję... Bo innych błędów nie ma prawa być

Gość gość
Nie ma opcji bo wpisujesz zero po swojej stronie, pierwszy raz to robisz?

Gość gość
twoj maz jest podatnikiem wiec jego dochody nalezy wpisac najpierw tu gdzie sa dochody malzonka beda twoje dochody a ze ich nie posiadasz to wpisujesz 0,00 nic wiecej.oczywiscie najpierw dane twojego meza(adres itd) pozniej twoje ot caly pit wypelniony.

Gość gość
twoj maz jest podatnikiem wiec jego dochody nalezy wpisac najpierw tu gdzie sa dochody malzonka beda twoje dochody a ze ich nie posiadasz to wpisujesz 0,00 nic wiecej.oczywiscie najpierw dane twojego meza(adres itd) pozniej twoje ot caly pit wypelniony.

Gość gość
Ok sprobuję jeszcze raz, zobaczymy ;) Jak coś będę pisać

Gość gość
hm wpisuję w te pola 0,00 i znika, nie ma po prostu nic. A myslalam ze moze jakos inaczej sie to zaznacza? Bo w opcjach jest pit11 a ja nie dostalam bo skad? ;) Moze powinnam cos innego zaznaczyc? Zaraz mnie szlag trafi, a mowia ze to takie proste...

Gość gość
A nie zaznaczyłaś na początku kreatora że masz dochody? może tam trzeba było zostawić puste pole. Nie wiem jakiego programu uzywasz, róznie to jest robione

Gość gość
poszukaj instrukcje pitu jakiego obslugujesz wypalniasz

Gość gość
program to e-pity 2013 na poczatku mam wybrac czy samodzielnie czy wspolnie z malzonkiem, wybieram z malzonkiem (pozostale opcje to wspolnie ze zmarlym malzonkiem i dla osob samotnie wychowujacych dzieci) potem mam dane, sprawdzane sto razy ;) potem wyskakuje okienko na przychody podatnika (meza), mozna zaznaczyc pit11 pit-8C pit 40A/11A moze ktorys z nich jest dla osob bez dochodu?

Gość gość
tzn meza zaznaczam pit 11 oczywiscie pytam o siebie ;)

Gość gość
maz ma pit 11 tak?wszystko z pit 11 przenosisz na zeznanie,jezeli ktos nie pracuje nie ma pitu bo niby kto ma mu wystawic,ale rozliczacie sie razem wiec wybierasz obcje druga wraz z malzonkiem i tyle z ciebie, ewentualnie ulga na dziecko internet

Gość gość
a przy sobie nie klinkęłaś przypadkiem któregoś z tych PITów? Zostawilaś wolne wszystkie okienka? może dojedź do końca i zobacz, co ci wychodzi - być może wszystko wyliczy się dobrze. I czy ten błąd 414 ma jakiś opis? jesteś pewna, że chodzi o twoje dochody?

Gość gość
lepiej wez sobie wersje zaawansowana do wypelnienia tam nic cie nie bedzie zadawalo pytan ani podpowiadalo i poprostu naniesiesz to co z pitu 11 i twoje wpiszesz 0,

Gość gość
blad 414 to blad w danych lub kwotach, tak jest napisane w danych nie ma mowy zeby byl blad, w kwotach tez nie, bo przepisalam dokladnie, sprawdzalam zeby sie nie pomylic czasami przy sobie zaznaczalam pit 11 bo te nastepne to juz w ogole nie pasuja :/

Gość gość
sprobuje ten zaawansowany :)

Gość gość
zamiast kropek rób przecinki

Gość gość
wypelnilam w trybie zaawansowanym i dalej blad... wrrr zaraz oszaleje :/

Gość gość
na dzisiaj tyle, pewnie skonczy sie na tym, ze pojde osobiscie i zloze w US ;) ale dzieki wielkie za pomoc :)