Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze kogos wyrozumialego o pomoc w j. polskim

Polecane posty

Gość gość

Zaczne od tego ze jestem w 4 kl technikum(zostal mi jeszcze niecaly miesiac) i zawsze z j. polskiego mialam dobre oceny: 4,3 . Moja wychowawczyni jest polonistka i w wakacje po zakonczeniu 3 klasy urodzila trzecie dziecko. We wrzesniu przyszla i sie zaczelo..w ogole jej nie bylo, bo niby dzieci ciagle chore, brak czasu na cokolwiek z jej strony.. ech...no nie wazne.. teraz przyszlo wystawienie ocen proponwanych i mamy tylko 2 oceny..!!:/ jedna ze sprawdzianu nawet nie zapowiedzianego a druga z wypracowania.. nigdy nas nie uczyla nawet jak sie je pisze.. to jest jakis obłęd. Dzis mowi do mnie ze mam proponowana jedynke bo z wypracowania mam 1 i jutro jest kolejne wypracowanie...:/ juz sie boje.. powiedziala ze jesli go nie zalicze to mnie nie dopusci fo matury.. prosze kogos o mini korki jak takie wylracowanie dobrze napisac.. :( zawsze myslalam ze pisze w miare ok..wstep, analiza 1 potem 2 fragmentu i podsumowanie...

Gość gość
No takie wypracowanie maturalne.. np. analiza tekstu.

Gość gość
W liceum to praktycznie zawsze wypracowanie było u mnie rozprawką i miałam dobre stopnie. Pamiętaj żeby całość była spójna i nie powtarzaj się. Zwróć uwagę na stylistykę, bo polonistki mają fioła na tym punkcie.

Gość gość
Zawsze jak pisalam to mowila ze jest ok a teraz juz jej nie pasuje.. moze sa jakies typowe teksty np na wztep czy zakknczeie ktore zawsze moge uzyc?