Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza a ospa pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jestem we wczesnej ciąży, jeszcze niepotwierdzonej. Mam infekcje gardła, która już mija, ale postanowiłam jednak iść do lekarza. I kto w kolejce? Dziecko z ospa:( ja nie chorowałam na ospę ale ponad 4 lata temu przyjelam 2 dawki szczepionki. Przez ten czas miałam wielokrotnie kontakt z dziećmi chorymi na ospę (pracuje w szkole) i nie zarazilam się. Teraz jednak spanikowalam, bo jestem w trakcie infekcji :-( stalam z daleka i oddychalam przez szalik, pewnie to głupie. Pani doktor mnie uspokoila, ale i tak się boję:-( Co sadzicie?

Gość gość
Ratunku

Gość gość
Ja byłam w 4 miesiącu ciąży jak moje dzieci przechodziły ospę. Bałam się bardzo, bo również jej nie przechodziłam, ale na szczęście się nie zaraziłam. Lekarz mnie bardzo nastraszył i KAZAŁ przekazać dzieci babci. Ale jednak zdecydowałam się samodzielnie je leczyć. Na szczęście jak pisałam ja się nie zaraziłam.

Gość gość
trzeba było sie nie szczepic tylko przechorowac a teraz mozesz sie bac i żałować własnej głupoty

Gość gość
Czyli głupota jest wobec Ciebie zaszczepić się w dorosłym życiu, skoro się nie chorowalo w dzieciństwie? Wyszłam za mąż i się zaszczepilam, bo w każdej chwili mogłam być w ciąży. Gdybym się nie szczepila, to teraz ryzyko byłoby duże, a tak mam nadzieje, że się uchronie

Gość gość
A w ogóle czemu tak plujesz jadem?

Gość gość
Boze, teraz zamiast się cieszyc, to przez 3 tygodnie będe umierać ze strachu. ktoś mnie pocieszy?

Gość gość
Bylam w 5 miesiacu ciazy jak zarazilam sie ospa od corki,na szczescie maluch urodzil sie zdrowy ,a ja sama ospe przeszlam lzej niz corka.

Gość gość
To super, ze wszystko dobrze sie skonczylo. Ale 5 miesiąc to już drugi trymestr, to i ryzyko pewnie mniejsze . Kurcze, no chyba się nie zaraze, skoro jestem zaszczepiona i wcześniej się nie zarazalam :-(

Gość djulja
A co ma Ci dać to zamartwianie? Nie rozumiem, czemu kobiety na kafe tylko szukają sobie powodów do zmartwień w ciąży, jak jedne wątpliwości rozwieje lekarz to zaraz szukają kolejnych. Nie sądzę, że taki ciągły stres dobrze wplywa na płód :O

Gość gość
Stres w ciazy jest gorszy od palenia papierosow, ale boj sie dalej. Roztrzasanie w ciazy kazdego bolu w tylku jest teraz na topie.

Gość gość
Ja ciebie autorko tez nie kumam,po co sie zamartwiasz na zapas? Jesli masz zachorowac to zachorujesz nic na to nie poradzisz nie przerwiesz procesu,a moze wcale sie nie zarazilas? Wyluzuj

Gość gość
Ale nawet nie wiesz czy jesteś w ciąży?

Gość gość
autorko a ciązy łatwiej jest złapać infekcje, nawet ospe. organizm może być osłabiony.

Gość gość
Ja gdy byłam w pierwszych tygodniach ciąży również zachorowałam na ospę, też pracowałam w szkole z dzieciaczkami i prawdopodobnie od nich się zaraziłam. Lekarz jedynie mi przepisał maść na krostki, powiedziałam mu ze jestem w ciąży i dlatego dostałam tylko maść. Ospa u mnie trwała ponad 2 tyg, synek urodził się zdrowy i dostał 10 pkt :) życze zdrowia Tobie i maluszkowi!! :):) Nie martw sie na zapas :)

Gość gość
No wiem, że łatwiej, ale przecież byłam szczepiona. Co roku w szkole była ospa i się nie zarazilam. Chyba mam przeciwciała? Lek rodzinną powiedziała, że mam się nie martwić skoro brałam szczepienie. Ale mam za sobą jedną stratę i boję się wszystkiego

Gość djulja
To bój się dalej, na pewno Ci to dużo pomoże 🖐️