Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ricco

zatykanie zatok przynosowych

Polecane posty

Gość Ricco

Miałem robioną tomografię komputerową i po zapozsnaniu się lekarza z opisem tego badania usłyszałem,że w tym wieku już się nie operuje.Mam pytanie czy jest konieczność operacji?Oto treść opisu:odcinkowe zgrubienie śluzówki w dolnej części szczękowej-gr.do 7mm lewej zatoki.Poza tym zatoki przynosowe prawidłowej powietrzności Kompleksy u-p drożne,szerokie/zwłaszcza lejki sitowe i czołowy prawy.

Gość gość
W tym wieku - chodzi o Twój wiek czy o to ,że XXI wiek?

Witam Ricco, aby konkretnie odpowiedzieć na to pytanie potrzebne są bardziej precyzyjne informacje. W jakim wieku jest Pacjent? Kiedy była wykonana tomografia? Czy od tej pory zasięgnął jakiejś porady lekarskiej? Decyzję o operacji zawsze podejmuje lekarz, po wcześniejszym dokładanym rozpoznaniu (wywiadzie, zleconych kolejnych badaniach, pełnej diagnozie). Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
od nieleczonych zatok można nabawić się arytmii serca więc ja bym raczej poddała się operacji zresztą zapchane zatoki to przewlekłe infekcje i stany zapalne, nie bez znaczenia też dla uzuębienia

Gość maryska81
może lepiej odzalowac te pare groszy i wybrac sie do porzadnego laryngologa? Polecam dr Michalika, przyjmuje w klinice MML w centrum W-wy. Facet jest bardzo znany i myślę ze kompetentny, na pewno nie karze robic operacji bez potrzeby, wiec radzilabym sie przejsc i upewnivc sie na czym sie stoi

Gość gość
Ale to juz jest reklama,nie wolno reklamowac,bo zaraz Agnieszka -Admin cie pogoni i zbeszta

Gość gość
A ja tam uważam że polecanymi informacjami należy dzielić się z innymi użytkownikami ;) Ja np też mam problemy z zatokami i przeciwbólowo oraz przeciwzapalnie walczę z tą przypadłością przy pomocy Metafenu zatoki. Piszę, a być może komuś też pomoże :)