Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka2702

Czy jest mozliwa ciaza ?

Polecane posty

Gość Kasienka2702

Witam :)prosze o pomoc w grudniu 2013 odstawilam tabletki antykoncepcyjne bralam je dosc dlugo ok 5-6 lat. w grudniu dostalam okrres z odstawienia tak jak powinnam nastepny okres w 29 dniu cyklu nastepny w 32 dniu cyklu czyli powinnam dostac okres mniej wiecej ok 6-9 marzec a juz mamy 24 :o i nadal nic.zrobilam juz 3 testy ciazowe jeden w 36 dniu cyklu pozniej 40 i jakos 43 dnia cyklu wszystkie negatywne.Wczesniej bolaly mnie sutki teraz sa tylko wrazliwe, mialam czucie juz pare razy jak na okres ale nic sie nie dzieje w tym kierunku czasami zakluje mnie jakis jajnik i nic pozatym, zauwazylam dzisiaj na jednej z piersi pare czerwonych rozstepow, i dwa nowe na brzchu :\ Jest mi czesto nie dobrze ale nie wymiotuje i czesto chodze siku.Jednak martwi mnie ciagly brak okresu i negatywne testy ciazowe, dzisiaj mam 48 dzien cyklu :\Myslicie ze jest jakas szansa ze test poprostu wtedy nie wykryl ciazy ? mial ktos tak ?juz mi szkoda pieniedzy na te testy a wizyte lekarza mam dopiero 29.04.prosze o odpowiedzi.

Gość Kasienka2702
Dodam jeszcze ze mierzylam sobie temperature w pochwie pare razy rano i mam ok 37,2 a 37,4

Gość gość
jeżeli uprawialas seks bez zabezpieczenia to istnieje takie ryzyko, chociaż odstawienie tabletek czesto wiąże sie z tym że miesiaczki sa nieregularne ... podwyższona temperatura o niczym nie swiadczy może to byc ciaza albo po prostu faza lutealna.. najlepiej to idz na badanie krwi ono Ci prawde powie...

Gość Kasienka2702
No tak chyba bede musiala tak zrobic musze sie dowiedziec tylko gdzie i ile kosztuje bo od roku mieszkam w Niemczech.hmm bardzo mnie to zastanawia ze tak nawet powiem nie moge przestac o tym myslec a z drugiej strony 3 pozytywne testy chyba mowia same za siebie :\

Gość Kasienka2702
Przepraszam 3 nagatywne testy, pomylilo mi sie :p

Gość gość
wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulacje, bo jak wiesz tylko wtedy mozna zajsc w ciaze, a hormon wytwarzany jest po zagnieżdżeniu, poza tym test sikany czasmi nie wyjdzie jeżeli stężenie hormonu w moczu jest za niskie! pamietaj tez że dopóki nie obserwujesz swojego ciala, nigdy nie mozesz byc pewna dnia owulacji , Dużo dziewczyn zachodzi w ciaze np w dniu spodziewanej miesiaczki , tylko dlatego że owulacja u nich nie wystapila w 14 dniu cyklu tylko np 28, dni plodnych sie nie wylicza, wiec u Ciebie jest tez opcja ze mogla Ci se przesunać owulacja i na test moze być za wczesnie...

Gość gość
Dużo dziewczyn zachodzi w ciaze np w dniu spodziewanej miesiączki Co za bzdura, tak maja tylko kobiety o bardzo nieregularnych cyklach. Nie tylko ciąża jest przyczyną wstrzymania miesiączki. Skoro tyle testów wychodzi negatywnie, masz takie objawy to powinnaś udać się do lekarza, żeby sprawdzić czy to nie choroba!

Gość Kasienka2702
Ide jutro wlasnie na taki termin ze tak powiem wcisniety pomiedzy wszystkich i bede czekac az mnie przyjmie bo ta niewiedza mnie dobije.O boze az strach sie bac co to bedzie, ale chyba gorsza juz ta niewiedza :\wolalabym poprostu okres albo dwie kreski.a tu ani jedno ani drugie....