Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi pomoże wyliczyć kalorie moich posiłków??

Polecane posty

Gość gość

Odchudzam się od miesiąca, ale wszytkie posiłki przygotowuję na oko. Nie wiem jak liczyć kalorie. Czy ktoś móglby mi tu tak plus minus powiedziec ile ja jem kalorii dziennie? 23,03,2014 sniadanie -pieczony ziemniak z serkiem białym rozrobionym ze szczypiorkiem(odgrzany z poprzedniego dnia) -herbata z cytryną + 3 łyzeczki cukru śniadanie 2 -4 wafle ryzowe przekąska -zsiadłe mleko, banan obiad -ok 15 dkg filetu z kurczaka smazonego bez panierki z duzą iloscią surówki ( sałata lodowa+ogorek zielony+ pomidor+ połowa opakowania sosu gotowego do sałatek knorr) kolacja -ok 15 dkg ryżu na mleku z jabłkami, herbata z cytryna z 3 łyzeczkami cukru

Gość gość
24,03.2014 sniadanie jajecznica z dwóch jaj na małej ilosci oleju i cebulce, kromka białego chleba, herbata z cytryna i 3 łyzeczkami cukru 2 sniadanie 3 wafle ryżowe+ kefir przekąska 2 jabłka obiad pstrąg pieczony w foli+surowka+kromka wieloziarnistego chleba kolacja ryz na mleku z jablkami + herbata z cytryna

Gość gość
No i tez mam zasadnicze pytanie: czy moje odżywianie jest odpowiednie czy powinnam coś zmienić? Wiem ze ta herbata jest kaloryczna ale tak ją uwielbiam ze póki co nie potrafię...:-)

Gość gość
6 łych cukru fiu fiu Ja spożywam dziennie dwie płaskie łyżeczki do kawy i mam wyrzuty sumienia:). Kup lepszą herbatę to będziesz mniej słodzić. Ja z 3 czubatych do kawy, zeszłam do płaskiej łyżeczki, a zamierzam polubić bez cukru. Parzę teraz uczciwie kawę naturalną i nie potrzebuję zabijać kwasu cukrem, jak to było z rozpuszczalną. A kalorii nie licz, jedz wszystko, często i małe porcje. Niewielkie modyfikacje w diecie są lepsze niż rewolucja na talerzu. Lepiej wykorzenić na stałe beznajdziejne nawyki typu słodzenie herbaty 3 łyżkami cukru, czy smarowanie pieczywa masłem lub co gorsza margaryną albo smażenie w panierkach mięs, czy używanie gotowych sosów do sałatek Knorra;).