Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczulenie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Termin wizyty mam dopiero w połowie kwietnia dlatego piszę. Wiem co jest mojemu dziecku, ale mam pytanie. Moja córcia ma problem, jest uczulona na jogurty owocowe (danonki itp. również) może jeść tylko naturalnie, bo po innych wyskakują jej takie miejsca z suchą skórą (nie wiem jak to się nazywa). I zobaczyliśmy to jak skończyła rok. Teraz ma 17 miesięcy i w tygodniu dostała 2 lubisie z dżemem w środku i powtórzyła się historia znowu ma jakieś suche plamy. Czy to możliwe, że to od tego Lubisia ? Czy może to jest od tego dżemu, może ma uczulenie na jakieś barwniki ? Miała któraś z mam podobny problem ?

Gość gość
Dlaczego w ogóle tak małemu dziecku dajesz takie chemiczne świństwa? Danonki, lubisie? Czytasz w ogóle skład tych rzeczy? :O

Gość gość
Kochana moje dziecko tak Lubis uczulił ze wyladowałam na zastrzyku z fenicortu jakos tak się nazywał ten zastrzyk ,Wyeliminuj jej dzemy , mleko itp narazie nie dawaj truskawek orzechów miodu

Gość gość
Na mleko(krowie) i miód nie ma uczulenia. Chorowała jak miała rok i piła mleko z miodem i nic Jej nie było. Dżemy dostawała tylko z owoców działkowych. Truskawki jadła też działkowe, ale uczuliły ją. Po prostu nie dopilnowałam co Jej babcia dała, ale po tygodniu od dostania tego głupiego ciasteczka już jej się goi noga bo ma aż do krwi rozdrapane bo ją swędziało. Czyli jednak mam rację, że to od tego chemicznego nadzienia ?