Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kaw pijecie dziennie i jakie

Polecane posty

Gość gość

Ja piję rozpuszczalną z mlekiem, piję ok 3 dziennie: rano do śniadania, około południa i ok 16 (ale już tylko małą filiżanke o tej porze). Czy to dużo wg was?

Gość gość
10-12 rozpuszczalnych z mlekiem

Gość gość
Ja też 8-12 dziennie. Mam ciagle anemię ,ale to nie tylko od kawy która wypłókuje magnez z organizmu.Mam problem z ta anemią bo mój organizm słabo przyswaja żelazo. Umerę na białaczkę:(

Gość gość
no to nie wiem moze nie jest tak zle glowa do gory moze bedzi spoko :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Uwielbiam kawe i zawsze tlumacze sobie, ze lepsza kawa niz papierosy czy Alkohol. Pije duzo. W domu zwykle rozpuszczalna, uwielbiam Cafe Crema Nescafe. W pracy z ekspresu. Mniam mniam. w domu pije rano obowiazkowo 2 do 3 (male filizanki). W sumie to po jednej jestem juz obudzona, ale chetnie delektuje sie kawa. W pracy 1 do 2 kubkow. Czasami wieczorem tez, nie przeszkadza mi moge spokojnie zasnac. Wiem, ze duze ilosci kawy nie sa zdrowe, bo zabijaja witaminy z grupy B oraz magnez i zelazo. Czesto tez w pozniejszym wieku powoduja nadcisnienie. Ale dopki jestem zdrowa i mam ochote to ok;-)

Gość jjjjjjjjjaaaaaaaaaa
2-3 rozpuszczalne z mlekiem i cukrem, czasem więcej, czasem jakaś z ekspresu się trafi albo jakaś wypasiona z kawiarni, albo te nowe z proszku :D

Gość gość
Ja piję dwie z mlekiem i cukrem. Jedna na początek dnia w pracy, druga w domu dla relaksu. Każdą kawę wypiję ze smakiem pod warunkiem, że jest zaparzona w kawiarce lub expresie.