Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wydaje mi się że córka mało je

Polecane posty

Gość gość

dzisiaj zjadła;kubek kakao,jednego tosta z szynką i serem,jedno jabłko i mandarynkę,duży kubek cherbaty owocowej,na obiad pewnie zje jednego pulpeta,ziemniaka i łyżeczkę buraków,więcej jej nie wcisne.Póżniej może z******ana,może nie i lubisia,na kolacje przeważnie zjada pół kromki z czymś i kubek mleka,albo kaszkę na mleku.Czy ona nie je za mało?bo to wszystko je z wielką łaską ,ma niecałe trzy lata,jest wysoka i szczuplutka,waży 15 kg.Może napiszecie przykładowo co jedzą wasze małe dzieci?

Gość gość
Syn 3,5 roku i jak do tej pory zjadł Trzy kanapki z bułki paryskiej z masłem, wędliną i pomidorem, kubek herbaty Banan, maly kawałek arbuza, kiść ciemnych winogron Talerz zupy pomidorowe z ryżem Na drugie danie będzie leczo to zje zapewne całą miseczke bo lubi i do tego kawałek pieczywa Później jakis jogurt a na kolacje zrobie mu jajecznice (zawsze zjada z 3 jaj) i do tego kawałek pieczywa i kawa zbożowa

Gość gość
zazdroszczę,chciałabym żeby zjadła chociaż raz coś w większej ilości

Gość gość
dużo zjadla

Gość gość
Spokojnie, moja je podobnie a czasem nawet mniej. Ma prawie 3 lata i waży też ok. 15-16kg.

Gość gość
Dobra, to ja napiszę co je mój syn 10 lat w ciągu całego dnia: śniadanie 7.00 talerz płatków z mlekiem 20.00 kromka chleba z jajkiem i majonezem to wszystko. Wasze dzieci jedzą jak smoki i jeszcze się martwicie!

Gość gość
twój syna ma anoreksję, czy wpierdziela smakołyki jak ty nie widzisz,np. w szkole?

Gość gość
hmmm, ja mu ograniczam słodycze w szkole nie je nic, śniadania przynosi z powrotem do domu nie ruszone, czasami zje jakąś drożdżówkę 1-2 razy w tyg., ale to i tak nic :(

Gość gość
on jest w szkole zestresowany i po szkole też. nie ma apetytu w ogóle, dopiero późno wieczorem chce coś zjeść

Gość sasanka785
Hej, Mój synek też nie chciał jeść a jak już zasiadł do stołu to potrafił czasami nawet godzinę siedzieć nad talerzem zupy :/ Kupiłam mu w zeszłym tygodniu apetizer i teraz je dwa razy tyle co wcześniej :) - nawet mężowi wczoraj porwał sznycla z talerza :)

Gość gość
on jest w szkole zestresowany i po szkole też. nie ma apetytu w ogóle, dopiero późno wieczorem chce coś zjeść

Gość gość
gość Syn 3,5 roku i jak do tej pory zjadł Trzy kanapki z bułki paryskiej z masłem, wędliną i pomidorem, kubek herbaty Banan, maly kawałek arbuza, kiść ciemnych winogron Talerz zupy pomidorowe z ryżem Na drugie danie będzie leczo to zje zapewne całą miseczke bo lubi i do tego kawałek pieczywa Później jakis jogurt a na kolacje zrobie mu jajecznice (zawsze zjada z 3 jaj) i do tego kawałek pieczywa i kawa zbożowa xxxxx To ja tyle nawet nie jem...

Gość gość
autorka naprawdę nie ma się czym martwić, dziecko je tyle ile potrzebuje :)

Gość gość
Dlaczego dziesięciolatek jest tak zestresowany szkołą, ze nic nie je? W końcu to podstawówka a nie zarząd korporacji. Jeżeli dziecko tak się stresuje szkoła, to trzeba znaleźć przyczyny zamiast przechodzić nad tym do porządku dziennego, bo to nie jest normalne. I druga sprawa - trzeba jednak zadbać o właściwe odżywianie. To jest chłopiec, który rośnie, nie może funkcjonować cały dzień na płatkach owsianych.

Gość gość
Często piszecie coś w stylu "ja jem mniej od twojego dziecka" albo "to ja nawet tyle nie jem". A później na ulicy same spasione mamusie widać ;) Bo zamiast jesc często to zjadacie dwa posiłki w ciagu całego dnia (w ilości wiadro). Ale do kawusi, którą pijecie cztery razy dziennie musi być coś słodkiego ;)

Gość gość
Nie widzę na ulicy samych spasionych mamuś, jest całkiem duzo zgrabnych. i sama przyznaj, ze jajecznica z 3 jajek to dużo. Ja bym takiej nie zjadła, nawet zamiast obiadu.

Gość gość
ten 10-latek to mój. Zmusić do jedzenia się nie da, to nie ten wiek. Czasami widzę, że próbuje, ale pogrzebie łyżką czy widelcem i zostawi... :( Właściwie nadrabia tylko w weekendy, stąd moje podejrzenia co do szkoły. W weekendy je śniadanie, obiad, kolację i czasami deser, więc to nie anoreksja! Nie jest zostawiony sam sobie. Wagę ma w normie, nie jest chudzielcem. ALe jak tak dłużej będzie, to będzie problem. Zaczęło się od IV kl. z tym jedzeniem.

Gość gość
Tak, jajecznica z trzech jajek to dużo. Ja bym spokojnie zjadła.

Gość gość
też bym spokojnie zjadła z 3 jajek, albo i 4, a moje 3-letnie dziecko jada z 2 jajek

Gość gość
Porozmawiaj z nim o szkole, jak nie to z nauczycielką lub inna mamą. W szkole coś musi się dziać, że dziecko tak to przezywa i trzeba z tym walczyć. Bo jedzenie to jedno, a zniszczona psychika to drugie. Co do jedzenia, to u mnie poskutkowało, że syn sam sobie wybierał dania. Nie patrzyłam czy są zdrowe ani że się powtarzają. Jak chciał codziennie schabowe, to były schabowe. Powoli zaczął jeść więcej, choć do teraz są problemy. jest jeszcze jeden bardzo niepedagogiczny sposób, o którym czytałam na blogu. tam autor za zjedzenie posiłku płacił dzieciom. Wiem, ze tak nie powinno się robić, ale cel uświęca środki.

Gość gość
Serio twój syn ma wage w normie?? Moj syn lat 9 je więcej a jest chudy jak patyk. I nie jest to tylko mój wymysł bo wszyscy to widzą, nawet pediatra powiedział ze mógłby kilka kg więcej ważyć.

Gość gość
Dla mnie jajecznica z 2 jajek to wystarczająco. A nie należę do chudzielców lub osób wiecznie na diecie.

Gość gość
Dla mnie jajecznica z 2 jajek jest w sam raz a gotowane na twardo to zjem max 1,5 :P dla meza robie z 3jaj:o a kawal chlopa z niego. Autorko wg mnie twoja corka je ok. A mamie 10 latka radze zmienic szkole?a conajmniej postarac sie rozwiazac problem. Ja sie stresowalam,bo taki moj typ urody,ale tylko przed wyjsciem i zwracalam sniadania,ale potem bylo juz ok jak tam poszlam. Czasami przynosilam kanapki,ale to dlatego ze kupowalam sobie snacki albo hot doga:p

Gość gość
Córka lat 3 do teraz zjadła Jajecznica z dwóch jajek, kromka razowca, kubek kakao Jabłko, drożdżówka z serem Talerz rosołku z makaronem Duza łyżka, ziemniaków, filet z dorsza pieczony, dwie łyżki surówki z pora, marchewki i jabłka Piła wodę i jeszcze szklankę soku pomarańczowego

Gość gość
up

Gość gość
Moj syn ma prawie 7 lat i wazy 19 kilo, wiec nie wydaje mi sie, zeby trzylatka, ktora wazy 15, byla jakas zaglodzona.

Gość gość
syn 3,5 roku 16 kg 2 kromki razowego zytniego z zoltym serem i maslem + herbata, w przedszkolu obiad po przedszkolu zjadł talerz ogórkowej i kawałek pizzy galaretka z malinami 2 kromki razewego z masłem, szynka i pol jablka = herbata

Gość gość
i jeszcze banan :)

Gość gość
mój syn waga niecałe 14-15 kg wiek 3,5 lat, je dosyć sporo jak na wagę. dziś zjadł tak. sniadanie. kromka chleba z szynką i ogórkiem plus kawa zbożowa ' chipsy kukurydziane'' 2 śniadanie: miska płatków czekoladowych z mlekiem , grejpfrut obiad : spaghetti bardzo duża porcja. podwieczorek szklanka galaretki do picia i miska płatków kukurydzianych z mlekiem. 2 podwieczorek zjadał z tatą obiad..małą porcje spaghetti. kolacja 2 kromki chleba razowego z żurawiną z serkiem i cherbata. do innych posiłków woda i miedzy czasie też/ starszy syn w sierpniu będzie miał 7 lat wazy trochę ponad 18kg a ****ardzo duzo czasami ma dzień ze zje 3 posiłki a czasem jest głodny co godz. jego przykładowy dzien: rano płatki z mlekiem w szkole śniadanie: 4 kromki chleba z wędliną i warzywami owoc cherbata po szkole obiad : porcje większe od mojej i jeszcze domaga dokładki zawsze stopuję i karzę odczekać pół godz. bo chce uniknąć przepełnienia/ podwieczorek : jogurt/galaretka/ kisiel/ budyń + dodatek kolacja albo 3 kromki chleba albo omlet z 2 jaj albo 3 parówki drobiowe.

Gość gość
Autorko Twoja corka nie je za malo. Owszem moze nie zjada wielkich ilosci ale nie jest zle. Nie zmuszaj jej. Moj syn jadl mniej od Twojej corki w tym wieku. Do mamy ktorej 3,5 letni syn zjada jajecznice z 3 jajek - szczerze to Twoj syn je wiecej ode mnie. Nie jestem na diecie, nigdy nie bylam, z waga tez nigdy problemow nie mialam, genetycznie tak mam, moja mama tez cale zycie szczuplutka. Ale nie dalabym rady wcisnac w siebie jajecznicy z 3 jajek. Dwa to dla mnie tak akurat. Ale wazne jak dziecko rosnie i przybiera. Jesli nie jest gruby i spala to wszystko to ok.