Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy picie przez słomkę jedt zdrowe dla zgryzu niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Próbowałam nauczyć dziecko pić z niekapka. Niestety mała krztusiła się. Spróbowałam ze słomką i to był strzał w dziesiątkę. Piła ładnie. Ale czy to zdrowe?

Gość gość
nam dzisiaj lekarz od rehabilitacji zaleciła uczyć dziecko picia przez słomkę, a nie z kubka niekapka .Dziecko ma 9, 5 miesiąca i jeszcze nigdy nie piło z niczego innego niż butelka ze smoczkiem. Dziecko jest zdrowe.

Gość gość
Nie,najnowsze badania wykazaly,ze picie przez slomke powoduje tak zwane zeby wampirze i niestety ma to negatywny wplyw na rozwoj motoryczny dziecka.dziec***ijace przez slomke na ogol pozniej zaczynaja chodzic

Gość gość
najzdrowsze jest picie z butelki do 6 roku życia :)

Nie uważam ,ze picie przez słomkę jest szkodliwe, żadnych przeciwskazań osobiście w tym nigdy nie widziałam i do tej pory nie widzę ,stad w żadnym wieku nie zabraniałam i nie zabraniam

Gość gość
to szczęście, że moje dziecko pije zazwyczaj mleko z piersi a inne płyny ze zwykłego kubka.

Gość gość
Ze zwykłego kubka nie potrafi pić, oblewa się, krztusi. Ma 8 miesięcy. Dziękuję za poważne odpowiedzi ;).

Gość gość
lepiej dlugo nie podawac picia z butelki z smoczkiem dzis bylam na bilansie 2 latka i moje dziecko ma zgryz smoczkowy przez to ze dlugo pilo mleko z butelki teraz podaje z niekapka albo wsadzam slomke do picie narazie jest wrzask i placz :P

Gość violkaxfasolka
Moja córka od 8m-ca pije przez rurke teraz ma 6 lat i zgryz ma normalny.Lepiej z rurki niz ze zmoczka:-/