Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój mąż chce aby została w domu z dzieckiem.

Polecane posty

Gość gość

Kiedy mu powiedziałam, ze chce coś zrobić bo chce sobie opłacać składki emerytalne itp wiecie o co chodzi...powiedział, że on chce aby wychowywała nasze dziecko bo on niań nie chce dla niego. I wyszedł. Z jednej strony miał rację, bo działalność gospodarcza i ZUS by mnie wykończyły gdybym dużo nie pracowała a to = nieobecność. Kiedy wrócił zaproponował kompromis i mi trochę szczęka opadła. Nie spodziewałam się. Powiedział żeby założyła ową działalność ale mam nie pracować dużo żeby ewentualna niania była na około 4 godziny dziennie. A kiedy mu powiedziałam że przecież Zus i utrzymanie działalności mnie wykończą i stracę ją powiedział, że on za mnie będzie płacił ZUS i ewentualnie część opłat a to co zarobię będę mieć dla siebie. Dodam że on BARDZO dobrze zarabia. No i chyba się zgodzę bo będę mieć: - składki, - zajęcie - będę w domu z dzieckiem mniej niż jako kura domowa ale znacznie więcej niż pracownik etatowy czy ktoś kto prowadzi własną działalność, Jak myślicie?

Gość gość
Jak mnie wkurzają tacy mężowie, którzy CHCĄ, ABY KOBIETA w domu została z dzieckiem. Jak chce, to niech zostanie. A po drugie- nie rozumiem Twojego tematu- chwalisz się, czy żalisz? Nie umiesz samodzielnie myśleć co dla Ciebie będzie dobre?

Gość gość
Super rozwiązanie :)