Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna222

spadki, długi

Polecane posty

Gość martyna222

Chodzi o zrzeczenie się dziedziczenie spadków po moich zmarłych rodzicach na rzecz mojego syna . Sytuacja wygląda tak 30 grudnia 2012 roku zmarł moj tata , 26 stycznia 2013 roku mama , ja mialam pol roku czasu na zrzecznie sie spadków po rodzicach , razem z moim bratem , gdyz zostałam, jego opiekunem prawnym i rodziną zastępczą, 10 czerwca 2013 zrzekłam sie spadków i mialam od tego czasu pół roku na zrzecznie się spadków na rzecz mojego synka, poszłam do naturiusza niestety za pozno , bo to się liczy od dnia złozenia wniosku , ktory składalam jak zrzekałam się spadku na rzecz mnie i mojego brata , czyli 10 a je wzielam pod uwagę datę smierci czyli myslalam ze mam czas do 30 grudnia :( nie wiem co teraz robic , rodzice mieli spore dlugi , czy jest jakaś możliwosc na wniesienie wniosku o nowy termin zrzecznie się spadku , moze ktos orientuje sie w tym temacie? proszę o pomoc

Gość gość
Wątpię czy przywrócą ci termin. Jedno dobre, że dziecko dziedziczy z dobrodziejstwem inwentarza. Rodzice nie zostawili absolutnie nic, mieszkania?

Gość martyna222
o to chodzi ze tata mial mieszkanie za dłuzone na 30 tysięcy, z mama nie mieszkalam spory czas ale wiem ze zaciągala kredyty :(