Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeteryjna baba

Ile trzeba zarabiać żeby się utrzymać w trójmieście

Polecane posty

Gość Kafeteryjna baba

Chcę się przeprowadzić do trójmiasta i chciałabym tam wynająć pokój,pracować, Ile kasy życzyć sobie na początek na rozmowach kwalifikacyjnych żeby móc się z nich utrzymać (pokój, jedzenie, bez szaleństw)?

Gość gość
Jeden się utrzyma za 1000zł a drugi za 2tyś nie będzie potrafił. Też mi pytanie!

Gość gość
zależy jak żyjesz pokój to ze 6 setek licz

Gość gość
życzyć to ty se możesz i tak dostaniesz góra 1400 na łape.

Gość Kafeteryjna baba
Bez przesady...teraz zarabiam 2000 i to nie po znajomości, znalazłam pracę przez normalną rekruację.

Gość Kafeteryjna baba
up

Gość gość
no i co myślisz że ci to starczy na jakiekolwiek normalne życie ?

Gość Kafeteryjna baba
Niewiem, dlatego się tu pytam...

Gość gość
no starczy ci jak chcesz mieć studenckie życie to ok, ale kawalerka to wydatek 1100-1200 zł minimum na żarcie z biedronki wystarczy i jakieś kosmetyki z rossmana w promocji, nawet na piwko w klubie studenckim też i ciuchy w lumpach też kupisz, a jak znajdziesz faceta to będziesz miała jak w raju :)

Gość gość
Ale głupie pytanie CENY W BIEDRONCE SĄ TAKIE SAME W CAŁEJ PL CENY WYNAJMU W PL SĄ TEŻ NIEMAL TAKIE SAME 450 - 650pln za pokój. Wszędzie się za 2 tyś utrzymasz nawet w wawie. Różnica jest jedynie taka że w drogich miastach jak wawa za głupią kanapkę z subway zapłacisz 20 25pln Podobnie za big maca. I na ciuchach to samo za głupią szmatę w wawie zapłacisz 100 150pln Ale wystarczy że przejdziesz 200m i masz bar mleczny za 15pln 2 dania (ceny jak w całej pl) i znajdziesz na targu ciuchy za 30pln. Różnica w dużych miastach jest tylko właśnie w sieciówkach albo sklepikarzach który musi zarobić.

Gość gość
ale głupia odpowiedz bo Big mac wszędzie jest po tyle samo :P

Gość gość
A i jeśli cie interesuje standardem za szarą pracę w gdańsku jest 1800netto. Podróżowałem po całej polsce i żeby srały muchy 3,5 netto nie przeskoczysz. Chyba że jesteś chiper mega nie wiadomo kto. Np doświadczony programista. Pamiętaj średnia krajowa to 2640pln netto. Czyli większość zarabia mniej!

Gość gość
Przykro mi mc donald sub way ani żadna sieć żywności nie ma cen takich samych W rzeszowie kosztuje 9pln w katowicach 15 w wawie 19 NIE ZNASZ NIE WYPOWIDAJ SIĘ

Gość gość
Tak jak napisałem biedronka jest jedynym takim ewenementem w polsce. Którego i tak do końca nie rozumie. Bo jeśli w mojej rodzinnej 14 tyś miejscowości każdy gna do biedronki bo taniej. To co dopiero w wawie gdzie przebitka jest 2 krotna. W takiej wawie czy poznaniu ludzi się segreguje na tych chodzących do biedronki i nie. Dla mnie to już głupota. Ale dziwie się też biedronce że w takiej wawie nie podnosi cen. Wszedzie pizza apetino po 7,5 pln :) I dzień przeżyjesz.

Gość gość
no chyba ty g***o wiesz wszędzie są takie same ceny tępa maso. Chcesz mi powiedzieć że hamburger w macdonaldsie ma inne ceny w różnych miejscach ? akurat tak jest, że dużo jeźdze i doskonale wiem że ceny wszędzie takie same,.

Gość gość
Tak ile robisz rocznie bo ja 50 tyś I jw ceny są takie jak ci podałem niecałe 9pln w rzeszowie 14,90 w katowicach i 19,90 wawa Czasami zdarza się promocja OGÓLNOPOLSKA kup big maca za 5 taka.

Gość gość
no wejdz teraz na strone mcdonalda i skomponuj swo zestaw a następnie póknij sie w czółko.

Gość gość
nawet jest coś takiego jak Wskaźnik Big Maca :)

Gość gość
Przyznam ci rację bo jest promocja 9,40 w całej polsce ALE JAK WIDZISZ STAŁE CENY OBOWIAZUJĄ TYLKO OBECNIE NA : 2for you BIG MAC strefa dobrych cen chicken box Reszta produktów ma inne ceny czyli np happy meal 20pln w rzeszowie.

Gość gość
Wskaźnik big maca mówi o tym ile pracują ludzie by kupić sobie big maca. Ale cena jest inna w pl i inna w usa np.

Gość gość
I jeszcze cytat z strony mc "Ceny w poszczególnych restauracjach mogą się nieznacznie różnić"

Gość gość
Może zmienili politykę dawno nie jadłem. Ja przeniosłem się na "restauracje" w Ikea, tesco, eleclerc. Tam jest najlepsze żarcie i tanio. Ikea dopłaca do restauracji po to by ludzie przychodzili z tego co czytałem. I tam jest najtaniej i najlepiej tylko że masz chyba 4 ikea w polsce. I wszystkie ulokowane tak że nie ma jak szybko wejść i wyjść w porównaniu do hipermarketów gdzie są non stop przy głównych trasach.

Gość gość
po pierwsze nieznacznie, a nei dwukrotnie po drugie jest to związane z franczyzą ja za zestaw zawsze płace tyle samo chyba, że mam kupony.

Gość gość
Odeszliśmy od tematu. Więc jw fakty są takie że w pl wszędzie idzie się utrzymać za minimalną krajową :) A za 2 tyś to już całkiem nieźle. Znam wielu ludzi pracujących w wawie za 2,5 netto. I wale rewelacji w tej wawie nie widzę Powiedział bym tak że standardem na podkarpaciu jest minimum do 1500 standardem w gdyni 1800 a standardem w wawie 2200 - 2500

Gość gość
no ale tylko pod warunkiem wynajęcie pokoju bo w trojmieście minimalna ledwo starczy na kawalerkę w wawie nie starczy w ogóle, pozatym znam takich ludzi 30stoletnich co mieszkają ze studentami śmiesznie to wygląda.