Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można gdzieś dostać duplikat PITu z 2012 r

Polecane posty

Gość gość

Staramy sie o becikowe a to jest niestety ich wymóg. W domu mamy wszystkie oprócz właśnie tego najważniejszego :( Co roku rozlicza nas teściowa i nie przypomina mi się aby nam oddawała w zeszłym roku choć twierdzi inaczej wszytki papiery trzymamy w jednej komodzie i jak coś na bank by tam było . Nie ma co myśleć kto zagubił, ale zależy nam na tym aby dostać pieniądze bo jak wiadomo przy dziecku pieniądze idą jak woda ale też wiem że PIT powinien być przechowywany przez 5 lat... Orientuje sie ktoś czy można to jakoś załatwić ?

Gość gość
A w pracy nie wydadzą ci duplikatu?

Gość gość
Właśnie szefowa nie wie tez pracuje w malym zakladzie fryzjerskiem myslicie ze kseigowa cos powinna wiedziec?

Gość gość
Tak, myślę że powinnaś spytać ksiegowej. Ona chyba też ma obowiązek przechowywania dokumentów przez ileś tam lat.

Gość gość
A tak w ogóle to musi być PIT, nie wystarczy zaświadczenie o zarobkach za 2012r?

Gość gość
powiedz po prostu, że nie masz. powinno wystarczyć zaświadczenie z urzędu skarbowego tam jest wysokość dochodu i wysokość odprowadzonych składek na ubezpieczenie społeczne, a z ZUSu zaświadczenie o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne, czyli wszystko to co na picie miałaś.

Gość gość
Ja napisałam pismo do zusu z prośba o duplikat. Dostałam po około dwóch tyg

Gość gość
Ciekawe skąd w zusie mieli PIT. Chyba w US raczej.

Gość michalina333
Dostaniesz w Urzędzie skarbowym. Jakaś mała opłata za wyciąg jest . Wiem bo Sama potrzebowałam.

Gość michalina333
W U Skarbowym, tez wyciągałam .

Gość gość
do becikowego potrzebny jest pit bądź zaświadczenie, jak kto woli tylko, że za pit zapłacisz, zaświadczenie jest zwolnione z opłaty.