Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce sie uczyc rosyjskiego

Polecane posty

Gość gość

Czy jest to trudny jezyk?

Gość mateczka rassija
ucz sie chinskiego dziewcze

Gość gość
Dla Polaka to jeden z najprostszych do nauczenia, tak jak praktycznie wszystkie słowiańskie.

Gość gość
Szczerze, mam w domu samouczek do chinskiego, ale jakos nie mam motywacji ;-) Natomiast rosyjski by mi sie przydal. Chcoaiz wczesniej jakos ciagle nie chcialam wogole o tym slyszec. I wlasnie przeczytalam, ze w rosyjskim najtrudniejsza jest cyrylica i akcent. Liter jakos moge sie nauczyc, ale jak to jest z tym akcentem? Czy to oznacza, ze jesli zle zaakcentuje dane slowo to bedzie mialo inne znaczenie? Bo wtedy to czarno to widze, tak samo jest w chinskim niestety. Slowo ma moze miec 4 rozne znaczenia. jezeli nie tak sie je zaakcentuje

Gość gość
Poza tym bardzo chcialabym obejrzec jeszcze raz film "Kiedy Otar odszedl". Przepiekny, naprawde polecam i znalazlam w necie Streaming, ale tylko po rosyjsku, niestety. Troche obejrzalam i pomyslalam sobie, hej przeciez ja cos tam rozumiem, wprawdzie piate przez dziesiate, ale zawsze to cos;-) I tak jakos pomyslalam, ze moze warto zaczac sie uczyc. Fajnie byloby przeczytac Dostojewskiego w oryginale;-) Ale oczywiscie na razie o tym nie mysle. Wystarczyloba mi znajomosc w stopniu umozliwiajacym np. obejrzenie filmu czy przeczytanie gazety