Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spaghetti bolognese wg przepisu Macka B

Polecane posty

Gość gość

"JA czasem dodaje tunczyka i ser feta do sosu blonskiego"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mat Rat
jak zacznie robic z czekolada daj znac 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tuńczyk? może i by pasował, ale ser feta na pewno NIE!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tunczyk? przeciez juz tam jest mieso, wiec nie wiem czy by pasowalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w meksykanskiej kuchni dodaja czekolade do mies oraz sosów i jest pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak doda tunczyka czy co kolwiek ponad składniki bolonskiego, to juz nie bedzie bolonski. Np. sos z takimi składnikami jak bolonski, ale bez mięsa to sos napoli- przynajmniej tak mi mowila babka jak bylam we włoszech.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
napoli jest kwaśny, boloński nie. Prawda, że z tuńczykiem to już nie będzie tradycyjna potrawa, ale smakowo, kto wie? Ser feta byłby natomiast bez wyrazu w takiej potrawie, po za tym jest za słony do słonego sosu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko, ze ty maciek pisales o sosie bolognese a nie napoli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
widac dokladnie, ze pisales o sosie BOLOGNESE, a nie o sosie bez miesa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
fuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×