Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimini9009

MOJEJ MAMIE WYSZŁY POMARAŃCZOWE WŁOSY HELP

Polecane posty

Gość minimini9009

Moja mama chciała przejść z koloru takiego bordowego do blondu, fryzjerka jej poradziła żeby rozjaśniała zwykłymi farbami blond ale ta fryzjerka jest za przeproszeniem do d.u.p.y i źle jej doradziła bo mama już 3 razy farbowała włosy na blond zwykłą farbą i nic jej te włosy nie jaśniały a to było kładzenie farby na farbę! Ja jej poradziłam żeby kupiła rozjaśniacz taki z 10 tonów rozjaśniający mocno a ona kupiła średni! taki o 5 do 7 tonów! ja jej z góry powiedziałam że nie wyjdzie ale ona się uparła i chciała żebym jej te włosy rozjaśniła, a w sklepie jak kupowała to się tłumaczyła że nie dojrzała jaki to rozjaśniacz, więc jak już chciała to jej pofarbowałam, jak zmyła to aż się za głowę wzięłam, wyszły jej totalnie pomarańczowe z czerwonymi refleksami masakra! Kupiła jakieś tanie g***o za 6 zł i taki efekt, w dodatku są bardzo zniszczone a do tego jeszcze w sobotę idzie na wesele do swojego chrześniaka! Mama jest załamana co robić? Może bym jej te refleksy chociaż rozjaśniła? bo zwykła blond farba i tak tego nie pokryje raczej...

Gość minimini9009
co radzicie? ona jutro kupuje jeszcze rozjaśniacz ale taki trochę mocniejszy i te czerwone refleksy chce jeszcze pokryć żeby to wyrównać a potem farbę bardzo jasny popielaty blond chce nałożyć, boję się że jej wyjdą, ile trzymać powinna trzymać ten rozjaśniacz na tych refleksach żeby tych włosów nie spalić? Jej bardzo zależy.

Gość minimini9009
help

Gość gość
Do soboty to Twoja mama nie bedzie juz miała nawet pomarańczowych wlosow :o

Gość Asiakowa
nie chwyci jej .... beda zolte albo zielone .... co bym radzila to zafarbowac na ciemny blond. A pozniej jak juz troche odpoczna to mozna jakis reflesy na nich zrobic jasniejsze

Gość gość
Lepiej niech skorzysta z pomocy fachowej fryzjerki, bo kolejne samodzielne rozjaśnianie moze sie skończyć calkowita utrata wlosow. Przejscie z ciemnego koloru do jasnego powinno byc stopniowe, rozlozone na parę miesięcy. Pierwszy"blond" zawsze wychodzi bardziej zloty, niż ten wymarzony. Nie wiem, czy teraz nie lepiej będzie wrocic do nieco ciemniejszej barwy, moze lepiej jakims łagodnym tonerem (skoro juz w sobote musi byc gotowa), a do zmiany odcienia stopniowego na jaśniejszy wrocic po paru tygodniach, gdy wlosy nieco odpoczną po tym ciaglym farbowaniu.

Gość minimini9009
słuchajcie, moja mama ma siwe włosy swoje naturalne więc jakiekolwiek refleksy nie wchodzą w grę, ona chce mieć całe blond włosy takie bardziej jasne popielate żeby tak nie odstawały od siwych odrostów, a do fryzjera to musiałaby się zapisać bo u nas tylko się zapisuje i trzeba długo czekać, ja chcę jej zafarbować tym rozjaśniaczem jutro tylko te pomarańczowe i bordowe refleksy, już tych bardziej jaśniejsze zostawię bo rzeczywiście jej wyjdą, a potem, zafarbujemy popielatym odcieniem farby. Myślę że nie wyjdą, doradziłam jej też odżywkę wax z apteki i będzie stosować