Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I Komunia Święta

Polecane posty

Gość gość

W tym roku mam Komunię u mojego Chrześniaka i nie mam pojęcia co teraz daje się w prezencie. Może Wy macie jakieś pomysły, abo co Wy daliście swoim??

Gość gość
Daj tableta i 1000 gotówką .

Gość gość
nie dawac pieniedzy tylko rozaniec ,biblie

Gość gość
ja tez mam komunię, jestem matka chrzestną. i wiem że pewnie rodzinę oburzę, bo nie będę "ładowała" koperty. Kupię jakiś ładny, złoty łańcuszek i może do tego kolczyki.Może jakiś obrazek na pamiątkę. i tyle Nie jestem zwolenniczka dawania pieniędzy a o innych wynalazkach typu tablet, quad nawet nie chce słyszeć w kontekście prezentu

Gość gość
Chłopcu też kolczyki? :classic_cool:

Gość gość
Najlepiej zapytać rodziców. Może być rower, rolki, aparat fotograficzny czy tablet. Jak dziecko to wszytko ma, to chyba najlepszą opcją są pieniądze, wcale nie musi być to tysiąc zł. Różaniec i medalik to oczywiście absurdalne pomysły, bo dzieci już je mają. Poza tym trudno dać komuś prezent za 10 zł. :o

Gość gość
:):):):):) uwielbiam takie tematy:) będą totalnie skrajne wypowiedzi: od różańca za dychę po tablet. pytać rodziców?: hihihi dobre!!! a może tak mieszkanie i opłacać je dopóki dziecko nie osiągnie pełnoletności i się tam przeprowadzi?

Gość gość
:))

Gość gość
pytać rodziców?: hihihi dobre!!! a może tak mieszkanie i opłacać je dopóki dziecko nie osiągnie pełnoletności i się tam przeprowadzi? xxxxx Mnie goście pytali, nie rozumiem, co w tym śmiesznego. :o

Gość gość
no ale ja nie rozumiem tego że pytali, a raczej tego jak można odpowiedzieć na takie pytanie.Wymieniać rzeczy, zrobić listę??? To jest Komunia Święta a nie imieniny dorosłego człowieka. a tak swoja droga to jak robisz swoje imieniny to też jakaś lista krąży. Ja jestem osoba wierzącą i dla mnie komunia to Sakrament. i daje upominek z tym związany a nie kolejny gadżet. A łańcuszek, medalik czy kolczyki będą pamątką.

Gość gość
dając na Komunie od razu drogie prezentu uczy się dziecko że tylko kasa się liczy. Świat niestety staje na głowie:( Pamiętacie nasze prezenty: hitem były komplety zegarek, długopis i chyba kalkulator w zestawie:):):):) a łańcuszek z Komunii mam właśnie na szyi.

Gość gość
cos konkretnego co bedzie pamiatka lancuszek zegarek. Ja swoja komunie mialam z 18 lat temu dostalam tylko pieniadze i z tych pieniedzy rodzice kupili mi domek dla lalek a reszta zaginela ;) nie mam zadnej pamiatki lancuszka czy czego kolwiek a szkoda

ja zapytałam mojej chrześnicy- chciała kolczyki. Wiec takie kupiłam. Zapytaj małego. Mój kumpel kupił swojemu chrześniakowi..grę :) Wiem, mało komunijny prezent, ale chłopak o takiej marzył- i chyba najbardziej sie s tego prezentu cieszył.

Gość gość
Ja w tym roku też idę do chrześniaka na komunię, a nie jestem osobą która jest za dawaniem komputerów, tabletów itp. wiec mój ulubieniec dostanie zegarek firmowy z tyłu ma być jeszcze z grawer (choć jeszcze nie wiem co napisać) . Mam nadzieję że to starczy i będzie zadowolony. Co wy o tym sądzicie??

Gość gość
My mamy w tym roku dwie komunie. Chrześniak mojego męża i moja chrześnica. Chłopcu kupimy rower a dziewczynce aparat cyfrowy bo ma zapędy w kierunku fptografii. Obojgu tez po biblii.

Gość gość
Koleżanko od zegarka, moze do tego jakieś lego jeśli lubi.

Gość gość
W zeszlym roku kupilam chrześnicy laptopa za 1300zl i teraz tego zaluje,bo ostatnio uslyszalam od gowniary ze jest daremny! Moglam kupic cos do 200zl,moze by smarkula sie nauczyła.

Gość gość
Ja jestem osoba wierzącą i dla mnie komunia to Sakrament. xxx ha ha ha ha ha ha ha! komunia to nie sakrament ty Katoliczko od siedmiu boleści!!! "Siedem sakramentów świętych 1. Chrzest (łac. baptismum) 2. Bierzmowanie (confirmatio) 3. Najświętszy Sakrament (eucharistia) 4. Pokuta (paenitentia) 5. Namaszczenie chorych (unctio infirmorum) 6. Kapłaństwo (sacri ordines) 7. Małżeństwo (matrimonium) ?

Gość gość
mój mąż też chce dać swojemu chrześniakowi 1000zł. A tyle to dają chrześni na wesele...

Gość gość
Uwazam ze max 500zl!!!

Zależy na ile Cię stać. Ja bym dała cos o czym szczerze marzy dziecko ( oczywiście w granicach rozsądku) i Biblię dla dzieci i młodzieży.

Gość gość
Daj mu świerszczyka, to będzie jego najlepszy prezent a najlepiej całoroczny zbiór katalogów z bielizną :classic_cool:

Gość gość
to wtedy wychodzi, że na wesele mamy mu kupić auto?

Gość gość
nie jedno auto tylko dwa dla każdego po jednym bo przecież nie bedą sie dzielić prezentem ślubnym

Gość gość
Do pani z 17.25 Komunia to właśnie eucharystia głupia babo,dopiero po po przyjęciu Pierwszej Komunii Świętej można zacząć chodzić po eucharystię,znalazła się mądra co innych poprawia a sama g***o wie

Gość gość
1000 zł!!!! ??? To co się dzieje to przesada. Na co takiemu dziecku tyle pieniędzy? 500 zł to bardzo duża kwota i w zupełności wystarczająca. Jeśli teraz zdecydujesz się dać 1000 zł, to powinnaś już powoli czuć się zobowiązana do 5000 tys. na 18-nastkę (bo przecież nie dasz tyle, co 9 latkowi?!) i odkładania chociaż tych 10 tys. na wesele. W końcu jesteś chrzestną. Normalnie porażka

Gość gość
tak i to jest racja za 10 lat to dzieciakom bedzie sie auta kupować

Gość gość
Czemu piszecie, ze jak na komunię tysiaka to na 18stkę juz 5tysi?? Komunia jest bardziej uroczysta i w ogole. Ja chrześniakowi na komunię kupiłam rower i biblię- koszt całości 940 zł. A na 18stkę daliśmy mu 500 zł i bilety na koncert jego ulubionego zespołu. Mam wrażenie, ze jak daje na komunie tysiąc lub tableta to jest beee ale jak ktos da rower, który moze kosztowac duzo wiecej to juz nikt nic nie pisze.

Gość kubek z kawka plus mleko
dawanie dzieciom wyszukanych prazentow na komunie jest moiwm zdaniem chore. bylam kilka lat zagranica i tam nie ma czegos takiego. delikwent dostaje np zegarek i tyle a u nas? wariactwo!