Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wróżka lena

Związek z Libijczykem muzułmaninem

Polecane posty

Od 4 miesięcy jestem w związku z Libijczykiem. Poznałam go na wakacjach i od razu się w sobie zakochaliśmy :) Po kilku dniach niestety musiałam wyjechać, ale codziennie mamy kontakt na skypie. Za 2 dni przyjedzie mnie odwiedzić w Polsce. Czy ktoś jest aktualnie w takim związku? Osoby które nie były prosze o nie wypowiadanie się bo juz dużo naczytałam się głupot...

a może ktoś chodził na kurs arabskiego w warszawie? -profi-lingua? -jezyki swiata? -lexis nie wiem co wybrać :)

Gość gość
A wiec powiem ci tak. Mieszkam od lat w Niemczech, przyjezdzajac tutaj bylam totalnie otwarta na inne nacje, nie mialam zadnych uprzedzen itp. Niestety w tej chwili mam juz inne zdanie. I nigdy ale to nigdy nie spotykalabym sie z Arabem, Turkiem czy innym muzulmaninem. Nigdy nie bylam na szczescie w takim zwiazku, poza kontaktami czysto kolezenskimi, ale mam wiele kolezanek, ktore byly z Turkami, Algierczykami czy Libanczykami i albo sa teraz po rozwodzie, albo na szczescie byly na tyle madre i daly sobie szybko z takim zwiazkiem spokoj. Czesto Arabowie, Libanczycy to straszne klamczuchy. Jeden oklamywal moja kumpele tak ze nie wiem, byl o nia chorobliwie zazdrosny, a sam w tym czasie krecil z innymi oraz przemilczac fakt, ze u siebie mial Zone z 2 dzieci. Jak go zostawila to ja przesladowal w pracy, ze nawet musiala wzywac policje. 2 Przyklad, kolezanka chciala mnie zeswatac z Libanczykiem. Na szczescie mam swoj rozum i nic z tego nie wyszlo. Facet byl nachalny, do mnie wydzwanial, opowiadal niestworzone Historie na temat tego co on ma w Libanie etc. Smiechu warte, na koniec pozyczyl pieniadze od meza mojej kolezanki i zwial. Do dzisiaj nie oddal ani centa, malo tego przez niego maz mojej kumpeli splajtowal. Kolejny przyklad: jeszcze jak mieszkalam w Polsce corka kolezanki mojej mamy wyszla za faceta z Libanu (zbieg okolicznosci). Przeprowadzil sie dla niej do Polski i razem mieszkali z tesciami. Od poczatku byl o nia chorobliwie zazdrosny, no ale ok ona go kochala. Po kilku latach jak juz zdobyl obywatelstwo polskie z pelnymi uprawnieniami to zostawil ja i wyjechal do swojego brata do Szwajcari. Takich przykladow znam cala mase, ale nie chce mi sie teraz tyle pisac. Pamietaj, ze to niestety Prawda, ze Arabowie sa na poczatku strasznie szarmanccy, no prawdziwi gentelmen. W moim akademiu mieszkalo wielu Arabow, potrafili mi prawic takie komplementy ze hoho, zawsze mili itp. Naprawde jak kobieta czuje sie samotna to moze wpasc jak sliwka w kompot. Ale tak jest tylko na poczatku. Zrobisz jak zechcesz, sama sie przekonaj. Ale ja odradzam z calego serca, bo nie warto. Powodzenia

Gość gość
Pomysl, czy on się zakochal w tobie, czy tez bardzo mu się spieszy aby uciec z Libii. Europejki maja niesamowite "wzięcie " u Arabow z polnocnej Afryki, bo jesteśmy w Unii. I nie traktuj moich slow jako kolejnej bzdury. Znam kilka malzenstw z cudzoziemcami.

staszek- rozmawialiśmy po angielsku bo bardzo dobrze znam ten język on też więc nie było problemu. Ale myśle o niem naprawde na poważnie i chce nauczyć się arabskiego

Gość gość
Aha jeszcze ci podam inny przyklad. Moja kolezanka z Rumuni przyjechala specjalnie dla swojego chlopaka Araba (nie chce sklamac, bo juz nie pamietam tak na 100%skad byl, ale wydaje mi sie ze niestety tez z Libanu, bo tutaj w Niemczech jest strasznie duzo wlasnie Turkow i Libanczykow) do Niemiec na studia. Byla tak zakochana, ze trudno sobie to wyobrazic. Jak juz przyjechala i sie z nim przespala to po miesiacu kopnal ja w d..e i kazal jej sie wyprowadzic. Wiele dni i wieczorow spedzila u mnie wyplakujac swoje zalu. Bardzo, ale to bardzo ja zkrzywdzil. I wiesz co bylo najgorsze? Ona mieszkala w tym samym akademiku co on i musiala patrzac na to jak on obsciskowuje sie z innymi pod akademikem. Bardzo szybko znalazl sobie nowa dziewczyne

gość rozumiem że osoby z twojego otoczenia nie miały szczęścia do muzułmaninów, ale mój jest inny, delikatny, muchy by nie skrzywdził :)

rozmawialiśmy już o naszym związku i jak to będzie wyglądać i on nie chce mieszkać w Polsce więc nie jest ze mną dla obywatelstwa :)

Gość aisza 1234
ja tez jestem z arabem, tunezyjczykiem,ale na slub boje sie jakos zdecydowac.

Gość gość
Sluchaj ja nie pisze, ze twoj facet jest psychopata. Wszyscy faceci moich kolezanek nosili je na poczatku na rekach. Wstystko dla nich robili, wlacznie ze sprzataniem i gotowaniem. Nie chce ci na sile odradzac, bo to nie moj problem. Zadalas pytanie na Forum to ci odpowiedzialam. Jeszcze nie bylo na swiecie takiej sily, ktora by odciagnela zakochana kobiete od obiektu jej westchnien. Takze wiem, ze i tak i tak wiesz swoje. Jestes dorosla, sama sie przekonaj. Moze rzeczywiscie bedziesz nalezala do tego 0.5% kobiet, ktore sa zadowolone. Kto wie....W kazdym razie tego ci zycze

Gość gość
tzn, ty masz do niego pojechać? :-D O matko i córko!!!!:-D posłuchaj- żaden z tych przykladow, które podawano wyżej, nie był jakiś odosobniony: zawsze zaczyna się dobrze, zakochanie, czulosc, zazdrość itp. To naturalne, ze "on jest wyjątkowy".:-D Ten "wyjątkowy " koleżanki okazal się mezem i ojcem 3 dzieci, ktre sprowadzil do Polski, bo wg prawa muzułmańskiego, kobieta zajmuje się dziecmi do 7 roku zycia, a potem tata. Wiec spodziewaj się, ze majac dziecko, będziesz jego matka tylko do 7 roku zycia dziecka, a potem zajmie się nim twoja tesciowa.

wez :O na kafeterii to widze że na co drugim temacie piszą prowo :O staszek nie wiem jakie obywatelstwo go interesuje i czy w ogóle go interesuje, ale wiem że nie chce mieszkać w Polsce

Gość gość
jednak baby sa durne i tyle a tyle sie słyszy o kobietach które maja przesrane z tymi brudasami , reportaże itp a te dalej swoje a jedź będziesz spała z kozami i twój czuły i delikatny będzie cie tłukł ****** a na koniec ci gardło poderżnie jedna głupia polka mniej

właśnie jest taki problem że on mówi że będzie co jakiś czas przyjeżdzał do polski żebyśmy się lepiej poznali, ale nie chce zyć w polsce...więc musiałaby wyjechać do niego a tego sie troche obawiam bo to w końcu inna kultura

Gość gość
jedź jedź juz nie wrócisz bo ci wargi obetnie hahahahaha, ty durna cipo wszyscy Ci odradzają ale jedź jedx inna kultura buhahahahaha to brudasy i maja kobiety za nic !

Gość aisza 1234
jestem 10 lat juz z arabem, z kozami nie spie, nikt mnie nie tlucze i mamy sie calkiem swietnie. Ale za to moje kolezanki ktore sa z polakami sa bite,zdradzane, maja pijakow w domu, wiec nie wiem co lepsze.

on nie jest żadnym brudasem ! a o n rozumie moje obawy więc będzie na razie do mnie przyjeżdzał żebyśmy sie lepiej poznali

Gość gość
Dziewczyno puknij sie w ten glupi leb. Jeszcze rozumiem, ze bedziecie mieszkali w Polsce. Ale ty do Libii? Czy ty zwariowalas? Nie znasz jezyka, bedziesz na jego lasce i nielasce. Nawet nie bedziesz sobie potrafila zalatwic nic w urzedzie, no bo niby jak. Jak przyjda do niego goscie, czy rodzina to nic nie zrozumiesz. A jak pojawia sie dzieci to jestes ugotowana. Bo wtedy juz nie masz praw. Jak bedziesz chciala sie rozwiesc i wrocic do Polski to zapomnij. Bo Libia nie ma praw przychylnych kobietom i zawsze facet bedzie gora. Oj bedziesz kiedys plakala, oj bedziesz. Jakbys byla moja corka, nie wazne ze jestes dorosla, to bym ci tak wpieprzyla ze bys do konca zycia to zapamietala glupia kobieto

Gość gość
i wiesz co, nie wiem ile masz lat, ale chyba jesteś nastolatka, która była na wakacjach, zauroczyla się jakims "lezakowym" czy innym kelnerem w resorcie i teraz uważa, ze to milosc jej zycia.! Dziewczyno, w tych krajach to maja powodzenie i znajduja " milosc " wszystkie kobiety z Europy, młode i stare, grube i chude, ladne i brzydkie... Nie masz rodzicow , matki, która ci otworzy oczy? Nie wyjezdzaj, bo tam jest bieda z n edza, a jeżeli sprowadzisz go do Pl, bardzo szybko on się zmeni w typowego araba. Zreszta- twój cyrk i twoje malpy.

przecież nie pisałam że jutro jade do Libii ;) jak byś przeczytała wszystko co napisałam w tym wątku to byś wiedziała że ide do szkoł językowej

Gość gość
A co tarot na to?