Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluch maluszek

Proszę mamuśki o pomocną opinię w sprawie chusty

Polecane posty

Gość maluch maluszek

W jakich chustach nosicie dzieci drogie mamy, elastycznych czy zwykłych, która praktyczniejsza? czekam na Wasze opinie, bo chcę zachustować malucha, a nie mam żadnych doświadczeń :)

Gość mam srednie doświadczenie
ale jakieś mam:-) elastyczne tylko dla maluszków, potem się wyciągną i i tak bedziesz kupować tkaną. Ja sama mam kupioną na allegro almelle- tkaną skośno krzyżową za ok 140 zł. Super jest. Młodego nosiłam chustowałam od 1 miesiąca. teraz ma rok i dalej w niej go taszczę:-). ładnie śię dociąga. Chusta gatunkowo świetna, nie płowieje, nie kulkuje się, nie strzępi, nic a nic. I to nasza polska produkcja. Jak masz hajs zainwestuj w jakąś zagraniczną markową- ale tu ze 300 zł musisz dać, nawet używki chodzą drogo (używka jest dociagnięta, miększa, łatwiejsza w okiełznaniu) poczytaj po forach. Jeśli jesteś taką chustowiczką piąte przez dziesiąte:-) okazjonalnie nie za rzadko ani za często chustujacą jak ja jestem, to taka jak moja się nada, będziesz zadowolona. Elastycznym jednak stanowczo mówię nie- ani to ładne, ani praktyczne:P

Gość oojojoj
A ja tam na razie mam elastyczna , kupilam uzywana moby wrap i super ,przynajmniej na pierwsze 3 miesiace . Pytanie ile ma Twoje dzieciatko, bo jak starsze to elastyczna juz sie nie oplaca , no ja z tych bardzo chustujacych ;)

Gość gość
ja sie zastanawiam co latem? bede rodzic akurat, myslalam nad chustą ale przy upałach... chyba nie najwygodniej?

Gość maluch maluszek
O jeju! teraz patrzę ile jest firm i rodzajów chust jakieś bambusowe, lniane i mają rozmiary wow!! no to jestem w wieeeelkiej kropce. Moje dziecko ma miesiąc jaki rozmiar chusty? i czy ma to znaczenie?

Gość gość
tylko patologia i trzeci świat nosi dzieci w chustach, co to za jakaś zboczona nowa moda? normalni ludzie wożą dzieci w wózku a nie w jakichś szmatach :(

Gość gość
kafeteryjne mądrości się zaczynają nawet na temacie o chustach nie mozesz się powstrzymać inteligentko powiatowa?

Gość gość
ubodło cię patolko? taka prawda zobacz sobie kto na świecie nosi dzieci w chustach tylko biedota w trzecim świecie!

Gość Teafka
ja też wolę wózek od chusty... kręgosłup ma się jednak jeden ;)