Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o konto bankowe ROR

Polecane posty

Gość gość

hej mamy. muszę w nast. tygodniu założyć sobie konto, do tej pory miałam w BGŻ, głównie ze względu na premię za wydaną kasę. Znieśli to i już mi się nie opłaca posiadać tam konta. Czy może któraś z Was zakładała ostatnio rachunek i jest w stanie mi go polecić? Zależy mi na tym, żeby wypłaty ze wszystkich bankomatów były darmowe, żeby karta się nie wieszała jak w weekendy karta Boś Banku, no i żeby jakaś korzystna to była oferta, a nie tylko opłata za konto i nic dla klienta :)

Gość gość
wypłaty z karty do Konta Komfort w ING są bezpłatne ze wszystkich bankomatów

Gość gość
mBank ma bezpłatne bankomaty i tez ma premie za wydane pieniądze. poza tym w cinemacity przy płatności karta mBanku jest zniszka na bilet 10% i na zakupy w barze kinowym tyle samo

Gość gość
ZniSZka ? Masakra.

Gość gość
Ja tez polecam ing. Zadnych oplat za prowadzenie konta, darmowe wszystkie bankomaty i dodatkowo bezplatnie konto oszczednosciowe.

Gość gość
i za użytkowanie karty płatniczej też 0 zł?? super.dzięki za odpowiedź!

Gość Sorki
Przestańcie hajtować i pisać, że w ING i mBanku wszystko jest za darmo. Czytając o tych "darmówkach", pojawiła się myśl - może zmienić konto i zrezygnować z mojego Inteligo? Sprawdzam: mBank - darmowe konto, ale musi być min. 1 tys. zł wpływów. Podobnie - karta darmowa, ale trzeba niż wydać 250 zł ING - karta darmowa, ale trzeba nią wydać 200 zł - bez tego 7 zł miesięcznie. Prawda jest taka, że ciężko teraz znaleźć darmowy rachunek, darmowa kartę i bankomaty, a banki dzielą się na takie, które otwarcie mówią o tym i takie, które starają to ukryć, choć oczywiście te informacje są dostępne, tylko nie każdy zadaje sobie tyle trudu, by do nich dotrzeć. W każdym razie ja zostaje przy Inteligo

Gość gość
Mam jedo w mbanko drugie w syncu i oba sa darmowe.

Gość gość
ja polecam alior sync. wszystko za darmo i jeszcze 10 przelewow natychmiastowych za darmo.

Gość gość
Od roku mam konto w Alior SYNC. To w tej chwili jedyny zupełnie darmowy bank. Nie płacisz za prowadzenie konta, karta jest też w 100% darmowa. Wypłaty ze wszystkich bankomatów darmowe. Nie wiem tylko czy odpowiada ci to, że jest to konto całkowicie internetowe, nie mają swoich placówek. Podejrzewam, że za jakiś czas pewnie wprowadzą jakieś haczyki, póki co jest ok. Ja przechodziłam do synca z mBanku i była to dla mnie totalna porażka, wypowiadając umowę mbankowi zaczęli nakładać na mnie niezrozumiałe opłaty, co chwile dzwoniłam z wyjaśnieniami, tylko co z tego że kasę zwracali jak ok. 50 zł wydałam na same telefony tam! Porażka.

Gość gość
Posiadam konto w Mbanku już 10 lat.Jeśli zrobię zakupy kartą na min 100 zł to nie zostanie mi pobrana opłata za kartę 4zł :D więcej za nic nie płacę,więc dla mnie konto jest za darmo.Przez tyle lat żadnych problemów nie miałam.

Gość LordZord
Ja nie wierzę w te wszystkie darmowe konta. Lepiej dokładniej czytaj umowę przed podpisaniem. Mi podoba się w Inteligo że jasno jest określona zasada. 100 zł poprzez transakcje i wtedy praktycznie darmowe. Więc wszystkie konta mają jakieś zastrzeżenia. Więc Banki dzielą się na te co je mają i na te co o tym nie mówią. Ja polecam Inteligo

Gość gość
Bank Zachodni Konto Godne Polecenie - brak opłat za prowadzenie konta (nie trzeba mieć systematycznych wpływów na rachunek), nie trzeba wykonywać transakcji bezgotówkowych tak jak to jest w innych bankach np. ING 200zł, przejdź się do Zachodniego i sprawdź.

Gość gość
Dokladnie, oplaty są ukryte. Jaka firma jest darmowa? Jaka usluga? Nie dajcie sie nabierać :D sama mam konto w PKO BP i kartę rowniez. Konto zalozylam z dostępem do netu, wiec sama dokonuje przelewów i mam jej za free. Ale obsluga takiego konta to 15 zl. I tyle widzę, ze znika z konta pod koniec miesiąca. I to wszystko. Wcześniej za kazdy przelew placilam kolo 4-5 zlotych, wiec w sumie i tak oszczędzam. Za zlozona kase dostaje procent minus podatek (wszystko wyliczone za każdym razem w historii konta) , albo odejmują mi oprocentowanie kredytu, jeśli mam debet ( do 3 tysięcy moge wybrać).

Gość Mała Panew
chyba opłata za konto to nie jest "ukrytą opłatą". Jeśli informacji o tym nie było w umowie, to masz jak najbardziej prawo do złożenia reklamacji a nawet skargi do UOKIK czy KNF. Swoją droga zachodzę w głowę, dlaczego szanowne panie płaca 15 złotych za rachunek w takim banku jak pokbp, podczas gdy są w nim też darmowe rachunki? Nie potrafię tego zrozumieć.

Gość gość
Ja mam Inteligo z PKO i bezproblemów. 100 zł miesięcznie transakcje i nic mi z konta nie potrącają