Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ustawiać siusiaka przy pieluchowaniu

Polecane posty

Gość gość

taaaaaak wiem strasznie głupie pytanie :o chodzi o to czy siusiaka trzeba niemowlakowi ustawiać do góry czy normalnie ma zwisać przy zakładaniu pieluchy? koleżanka powiedziała ze trzeba do góry. pytam poważnie :o

Gość gość
Obstawiam że do góry, bo tak pieluchowano mojego kuzyna (jedyny chłopiec w rodzinie, bo tak to same dziewczynki, włącznie z moją pociechą).

Gość gość
zawsze dawałam w dół. Czasem gdy do góry został to potem dziecko potrafiło przesikać w górę ponad pieluchą ubranko.

Gość taka mama_1
mi polozna powiedziala ze siusiak ma byc do dolu (tez pytalam) z prostej przyczyny zeby dziecko sikalo do dolu w pieluche a nie do gory na ubranie :)

Gość gość
ZAWSZE W DÓŁ!!!! _ Jak byłam na usg połówkowym czy tym następnym, już nie pamiętam, to oczywiście sobie trochę ponarzekałam, ze chciałam dziewczynkę, że ja chłopca "nie będę umiała obsłużyć" hihi, że jak to i w ogóle.. A lekarz (taki super facet).... "proszę pani.. to nie jest skomplikowane.. tylko przy przewijaniu trzeba pamiętać: zawsze wajcha w dół" :) I tego się trzymam.

Gość gość
a co do odciągania napletka,robicie to?bo zdania są podzielone,jedni mówią żeby nic nie robić?

Gość gość
Zawsze w dół a jak masz jeszcze wątpliwości to zapytaj meza dla mojego to bylo oczywiste i dziwil sie ze dla mnie nie :-) napletka do roku sie nie rusza potem mozna delikatnie ściągać.

Gość gość
ja ściągałam napletek i myłam delikatnie od 3 msc pediatra nie miała zastrzezen, jestem w UK w Polsce może inaczej

Gość gość
w dól :) jak zostawisz d góry to sie przeleje i masz malucha do przebrania. ja napletka nie sciagam.

Gość gość
i wszystko jest ok?mój maluszek ma rok ale nie chce sobie zbytnio dawać ściągać :(

Gość gość
zwisać... koleżanka chyba chciała żeby Ci się dziecko osikało.

Gość gość
Moj ma ponad rok i tez nie bardzo lubi jak mu sciagam . Robię to w czas8e kapieli jak sie zajmie zabawkami. Wystarczy po trochu codziennie i u nas wszystko ok.

Gość gość
dzieki za odp, ja zawsze w doł ukladam od czasu do czasu przesikuje mi bok pieluchy wiec pomyslalam ze moze trzeba do gory haha . napletka nie ruszam , tez mi wszyscy mowili ze musi sie sam odkleic a syn ma 4 mc.

Gość gość
moj ma 10 mcy i nie sciagam, moja mama mowila ze bratu nie sciagala.

Gość gość
moja babcia podobno zawsze mówiła,że w górę, mooja mama to powtarzała mojemu bratu kjak mieli synka i mój brat jej odpowiedział, że sam sobie nie układa go w górę to i dziecku nie będzie :P ja w ogólenie układam, zapinam pieluchę tak jak lezy, czyli w dół. co do napletka, ja nie ruszam. pediatra kobieta kazała a pediatra facet kazał się nie tykać bo zrobimy stulejkę prawdziwą. słucham się faceta, bo uważam że lepiej się na tym zna :P a tu macie fajny link odnośnie napletka: http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553

Gość gość
Moj przesikiwal jak rozmiar pieluchy byl juz za maly mimo że miescil sie jeszcze w granicach wagowych. Zawsze pomagalo, chyba że to pojedyncze przypadki to pewnie źle zapieta pielucha albo siusiak źle ułożony.

Gość gość
przy chłopakach powiedzonko obesrac sie po same jaja nabiera takiego prawdziwego znaczenia hehe