Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zachowanie po szczepionkach?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny,moja córka jest 3 tygodnie po szczepieniach MMR,Polio,krztusiec,tężec,blonnica,ma 3,5 roku.W sobotę dostala gorączki 38,5,w niedzielę juz bylo ok,temp spadła,ale narzekała na ból gardła.Pojechalismy w poniedziałek do lekarza,po obejrzeniu stwierdził,że wszystko ok.Ale córka caly ten czas się dziwnie zachowuje,jest rozdrażniona,codziennie usypia w dzień,choć wcześniej nie spała,jest markotna,płaczliwa.Zupełnie inne dziecko.Czy ktoraś z was spotkała się z takimi objawami.Kiedy to minie.Czy możliwe,że po takim czasie szczepionki na nią tak zadziałały? Dziś wstała o 8 rano,zasneła o 11 i nadal śpi,nie wiem co jej jest.

3 tygodnie po szczepionce? Kobieto... Ma gorączkę, to nie dziwne, że jest nieswoja.

Gość gość
mmr jest na odrę świnkę różyczkę a nie choroby, które wymieniłaś!

Gość gość
przecież nie napisała że mmr jest na te choroby, tylko po przecinku wymieniła na co jeszcze dziecko było szczepione tępaku :O

Gość gość
"Kiedy szczepionka jest źle oczyszczona, nieprawidłowo przechowywana lub przeterminowana, może spowodować powikłania. Pamiętajmy jednak, że to bardzo rzadkie przypadki! Podobnie jak sytuacje, kiedy powikłanie pojawia się u dziecka, które zostało zaszczepione, gdy było chore (np. przeziębione). Niepokojące objawy mogą pojawić się od kilku godzin do 4 tygodni od ukłucia. Nie wolno ich zbagatelizować – koniecznie trzeba iść do lekarza, który sprawdzi, czy to rzeczywiście powikłanie czy np. infekcja. Im wcześniej zareagujesz, tym szybciej malec wyzdrowieje."

Gość gość
Obrażanie innych jest wyrazem bezradności, braku argumentów w rozmowie. Tępaku bu hahah. Zjadłabyś własne g**o żeby mieć takie wykształcenie jak ja robaczku.

Gość gość
te wszystkie szczepionki dałaś mu wstrzyknąć za 1 RAZEM?!?!?!?! Coś chyba źle przeczytałam. Sprecyzuj

Gość gość
ale nie wolno szczepić na raz :o nawet lekarz mi mówił, że trzeba zachować odstęp i to spory :o

Gość gość
"Czy można podawać dziecku jednocześnie kilka szczepionek? Możliwe, a nawet wskazane jest kojarzenie kilku szczepionek. Szczepionki podawane jednocześnie, ale w różne miejsca zachowują swoją immunogenność. Są to szczepionki, tj: BCG, DTwP, DTaP, IPV, MMR lub przeciw ospie wietrznej, żółtej gorączce i HBV, skojarzona szczepionka przeciw Haemophilus influenzae typ b. Przy jednoczesnym podaniu skuteczność szczepionek może wzrosnąć od 9% do 17%. Dotyczy to w szczególności jednoczesnego podania szczepionek: DTP, MMR, szczepionki przeciwko poliomyelitis, wzw typu B i Hib. Ilość reakcji niepożądanych w sytuacjach jednoczesnego stosowania kilku szczepionek jest taka sama, jak w przypadku stosowania pojedynczej dawki szczepionki. Wzrastająca liczba nowych szczepionek w Programie Szczepień Ochronnych coraz wyraźniej wskazuje na zasadność stosowania szczepionek skojarzonych, zastępujących szczepionki jednoskładnikowe. Prof. dr hab. Ewa Bernatowska Oddział Immunologii, Klinika Gastroenterologii, Hepatologii i Immunologii, Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie"

Gość bazyliaaa
U mojego dziecka pojawiła się gorączka ale to było w dość krótkim czasie po szczepieniu. Pediatra nas uprzedziła o tym i kazała podać Milifen na gorczke. Na szczęście nic potem juz sie nie działo.

Gość gość
Tak te szczepienia dostała wszystkie na raz.Czytałam,że po 3 tygodniach zaczyna działać część szczepionki zawierającej świnke,więc może to przez to.Chciałam tylko się dowiedzieć,czy u któregoś dziecka też takie coś wystąpiło,po takim czasie.