Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaiproblemzsynem

problem z synem.

Polecane posty

Gość matkaiproblemzsynem

Witam. Od pewnego czasu zauważyłam, że mój syn ma jakieś problemy. Ma 20 lat, a mimio to wogóle nie korzysta z życia. Nie ma dziewczyny (i wogóle chyba nigdy nie miał), nie ma pracy (chociaż twierdzi, że jej szuka), nie chodzi na imprezy a ostatnio to już nigdzie nie wychodzi z domu. Co prawda studiuje zaocznie i jedynie w co drugi tydzień, jak ma zjazd trochę się wydaje żywszy ale po weekendzie dalej jest tak samo. Podejrzewam, że ma depresję, ale nie wiem jak z nim o tym rozmawiać. Ogólnie zamknął się w sobie i ciężko się jest z nim dogadać. Albo leży, śpi albo siedzi przed komputerem. Ostatnio nie dostał się ani do pracy ani na staż. Może to od tego niepowodzenia. Chociaż wiem, że z pracą jest ciężko, ale uważam, że jest zdolny i jakby chciał to mógłby podjąć jakąkolwiek pracę nawet nie związaną ze swoim zawodem (skończył technikum). Ale on twierdzi, że się do niczego nie nadaje. Wogóle nie ma żadnych ambicji. Niby studiuje, ale sprawia wrażenienie jakby to nie miało dla niego większego znaczenia. Nie wiem jak z nim rozmawiać. Nie wiem też jak go zmotywować. On jest taki młody a zachowuje się tak jakby już nic nie miało go w życiu spotkać. Miał ktoś podobne problemy? Jak mu pomóc?

Gość gość
odetnij go od internetu... tym mu pomozesz. Za duzo siedzi przy kompie...

Gość gość
Daj mu spokój,albo zadaj pytanie co sądzi o dzisiejszych pannicach.Może ci się otworzy.Materiału na żonę trudno znależć,wic mu się nie dziwię osobiście.Rano poznaje dziewczyne a wieczorem juz chętna wejsc do łóżka.Jesli wejdzie i nic z tego nie wyjdzie to ok,ale jak wejdzie bedac zapłodniona z innym to jest ugotowany nie wiedząc ze bedzie wychowywał nie swoje.Moze poczytaj fora kobiece to zobaczysz jakie to bagno,jak sobie radzą wzajemnie jak okłamać i dasz synowi spokoj,to jego wybór.Ma wdepnąć w g...o to lepiej niech siedzi przed kompem.

Gość gość
moje zycie wyglada tak samo, jak zycie twojego syna, z ta roznica, ze 2xdziennie wychodze z psem na spacer... w moim przypadku jest to depresja, ktora kazdy ma gdzies... ja chcialabym zeby ktos dal mi przyslowiowego kopa w d**e zebym wreszcie poszla do specjalisty. no ale to sie nie dzieje a sama nie mam sily/checi/boje sie etc.

Gość gość
rozpieszczany pewnie był i dlatego taki jest. Każ mu się wziąć do roboty!