Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie inne metody oprócz seksu przed owulacją żeby począć córkę

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, mam już 2 synow i chcemy zacząć się starać z mężem o trzecie dziecko, nie ukrywam, że fajnie by bylo dla odmiany aby teraz była dziewczynka :) oczywiście tragedii nie będziemy robić jeśli będzie znow syn ale skoro są jakieś metody, które mogą wspomóc to czemu nie skorzystać prawda... Wiem o tym, że na dziewczynkę najlepiej starać się przed owulacją ale czy są jeszcze jakieś wspomagacze ? Czy któraś z Was zna jakieś sposoby na zaplanowanie płci ? Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

Gość gość
staraj sie nie miec orgazmu. zaopatrz meza w dobre witaminy i herbaty dla mezczyzn. nie wiem ile w tym prawdy, ale my tez staralismy sie o dziewczynke ( majac juz synka) i w tej chwili mala ma juz 3 tygodnie :-) powodzenia

Gość gość
stań nago na jednej nodze przy pełni księżyca, na pewno pomoże

Gość gość
My bedziemy mieli druga dziewczynke, poczeta w dzien owulacji, doslownie kilka godzin przed ( wiem kiedy mam owulacje , bo zawsze mnie boli tak ze musze siegac po no spe),

Gość gość
ja mam syna poczętego 2 dni po okresie a w dzień owulacji zrobiliśmy corke, wiec to nie ma jednak do końca znaczenia... czary mary

Gość gość
ja mam syna poczętego 2 dni po okresie a w dzień owulacji zrobiliśmy corke, wiec to nie ma jednak do końca znaczenia... czary mary

u mnie również córeczka poczęta w dzień owulacji :) Ciężko zaplanować

Gość gość
Jedz do Kalifornii, zaplac 30,000 dolarow i masz corke gwarantowana.

Gość gość
dieta bogata w wapń i magnez sprzyja poczęciu dziewczynki, zaś bogata w sód i potas – poczęciu chłopca. Dietę należy rozpocząć nie później niż 6 tygodni przed zapłodnieniem. Ważne, by zachować tu jednak rozsądek – każda zbyt jednostronna dieta mogłaby potem źle wpłynąć na rozwój dziecka lub doprowadzić do poważnych schorzeń u matki (np. nadciśnienia przy diecie „na chłopca” lub kamicy nerkowej przy diecie „na dziewczynkę”). Jadłospis „na dziewczynkę” powinien zawierać dużo produktów mlecznych, soi, orzechów, fasoli, brokułów, ryb, a także gruboziarniste kasze, figi, migdały i warzywa liściaste. Aby począć chłopca, dieta powinna zawierać pomidory, ziemniaki, owoce cytrusowe, banany, pestki słonecznika, pietruszkę i miętę.

Gość gość
to jest jadłospis dla kobiety

W takim razie jest on bardzo głupi, bo to plemniki są nośnikami X lub Y, które decydują czy o to będzie dziewczynka czy chłopiec. Na litość boską...

Gość gość
21 wiek a ludzie wciąż jak w średniowieczu... :D

Gość gość
To plemniki determinuja plec, co tu ma dieta do rzeczy??

Gość gość
a to że jedne plemniki wola srodowisko zasadowe a drugie nie. a takie srodowisko mozna osiagnac przez odpowiednia diete.

Gość gość
Wykichac, a nie osiagnac. Artykulow w necie jest na ten temat bez liku, ale trzeba czytac te pisane przez genetykow, a nie wrozki.

Gość gość
idź daj sobie na wstrzymanie okej? wlasnie to były artykuły pisane przez lekarzy, naukowcow, genetyków.

Gość gość
Nie znalazlam ani jednego pisanego przez naukowca. Wrecz przeciwnie, na poczatku kazdego z tych artykulow jest zaznaczone, ze naukowcy wlasnie z przymruzeniem oka traktuja tego typu rewelacje. Gdyby plec mozna bylo zaplanowac jak wypad na narty, to ludzie nie placiliby ciezkich pieniedzy za planowanie plci w klinikach. Swego czasu mnostwo bylo artykulow o Victorii Beckham, ktora tez stosowala specjalne diety, pod okiem lekarzy, a urodzila 3 chlopaka. Gwen Stefani tez przyznala, ze probowali diet I metody owulacyjnej I co? Jajco.

Gość chichracz
Wikingowie wstawiali pod łóżko miskę z wodą.. żeby począć chłopca kładli miecz.

Gość gość
Autorko żebyś nie wiem co robiła to nie zaplanujesz płci... gdyby to było możliwe to nie rodziłyby się bliźnięta o różnej płci :) Powiedział mi to lekarz, kiedy starałam się drugi raz o syna i... drugi raz wyszła córka ;P strzelaliśmy w samiusieńką owulacje (z monitoringiem), dieta, kalendarz chiński- wszystko co niby medyczne i co zabobonowe i... 2 razy dziura w dziurze :D

Gość gość
niektórzy faceci mają tylko plemniki zenskie lub meskie a jajeczka niektorych kobiet przyciagaja bardziej jedne lub drugie. o tym nie slyszala????????

Gość gość
To w tych naukowych arytkulach wyczytalas?? Osobniki meskie zawsze posiadaja dwa chromosomy: X I Y, to wlasnie czyni ich facetami. To kobiety posiadaja tylko jeden chromosom. To jest podstawa genetyki. Ale co tam, jedzenie pomidorow zalatwi problem.

Gość wkurwiony prawiczek
wazna jest atmosfera,twój mąż musi założyć szpilki podczas bzykania,stringi i jakiś biustonosz, w tle musi lecieć głos Środy albo Szczuki

Gość wifigdańsk
no nie wierzę,że sa jeszcze takie poglądy,ej ,dziewczyny to XI wiek. poprostu nie ma się na to wpływu,moja znajoma ma 4 synów,inna znajoma 3 coreczki a tez chciałyby jakas odmianę.tyle ze nie ma gwarancji w zaden sposób,albo się uda albo nie. no chyba ze z tą noga w swietle ksieżyca :)

Gość gość
Wydaje mi się, że jedynym sposobem jest współżycie przed owulacją. I ta metoda pozwoli tylko zwiększyć prawdopodobieństwo. U nas się akurat udało trafić. Współżyliśmy 2-3 przed owulacją później już nie. A dni te wyznaczałam sobie testerem owu na ślinę