Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy tzw sowy jak sobie radzicie gdy male dziecko wczesnie wstaje

Polecane posty

Gość gość
Moje dziecko celowo nie jest kładzione po kąpieli tylko śmiga do późna. Śpi za to do g.9-10. Ma 11 miesięcy. Ja nie pracuję, dziecko nie uczęszcza do żłobka. Gdy to się zmieni wprowadzimy też zmiany w zasypianiu. Np. dziś zasnął o 23:30:-)

my chodzimy spać 1-2 w nocy a wstajemy ok 10, nam jest dobrze. Dużo prac domowych odkładam sobie na te nocne godziny, śpimy jeszcze w dzień

Gość gość
a wiecie, że dla tak małych dzieci, to nie jest zdrowe kiedy idą tak późno spać. Jeszcze inaczej jeśli same z siebie mają taki tryb ale co innego jak przestawiacie je specjalnie, szczyt samolubstwa. później pójdą do przedszkola i będą zabijały się o własne nogi.

Gość gość
"dziś zasnął o 23:30" Xxxx I z czego tu sie cieszyc? Caly wieczor zmarnowany. My wczoraj mielismy wyjatkowa sytuCje,odwozilismy tesciow. Nie dosc ze rano syn wstal za wczesnie,bo po 6,obudzil sie jak jego tata wychodzil,to drzemke w dzien mial krotka,ledwo ponad godzine,i wczoraj jezdzilismy do dziadkow i wrcoilismy troche pozniej,ze zasnal po 21(a zawsze po 19 i spi do u-8)to dzis wstal wyspany o 6:) ) nawet moj maz dzis rano zauwazyl ze to dziecko im pozniej pojdzie spac tym wczesniej wstanie. Jak ja sie ciesze,ze jednak na codzien moj chodzi wczesnie spac i spi w miare dlugo,bo jednak te wieczory a my dla siebie. A dzieci powinny chodzic spac wczesnie,poczytajcie o ich fizjologi.

Gość gość
Moja córka ma w tej chwilii 5 lat i nadal chodzi spać ok.20-21 i wstaje o 8. Ja wolę wcześniej połozyć dziecko i mieć też czas dla siebie i dla meża niż wylegiwać sie do południa. Chociaż zanim mała się urodziła też potrafiłam spać do 11 albo i dłużej ;)

Gość gość
"a wiecie, że dla tak małych dzieci, to nie jest zdrowe kiedy idą tak późno spać. Jeszcze inaczej jeśli same z siebie mają taki tryb ale co innego jak przestawiacie je specjalnie, szczyt samolubstwa. później pójdą do przedszkola i będą zabijały się o własne nogi." weź nie pitol, to że ty łazisz spać z kurami i wstajesz nad ranem i dla ciebie to nie jest problem, że dziecko rano wstaje nie oznacza, że mamy, które lubią dłużej pospać są samolubnymi egoistkami, bo ktoś kto żyje inaczej niż ty ten żyje źle - taką masz zasadę co ? Moje dziecko chodzi spać około 22 a wstaje ok 9 i jest wyspane, szczęśliwe i dużo się śmieje

Gość gość
nie chodzę spać z kurami ale chce mieć też czas dla siebie - śmierdzący leniu :O