Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród przez cc

Polecane posty

Gość gość

Chcę urodzić przez cc. Czy którejś z Was udało się załatwić cesarkę i jak? Proszę o porady. Uważam, że rodząca powinna mieć wybór i za dodatkową opłatą powinna mieć możliwość wybrania cc. Zapewne zaraz zlecą się zwolenniczki porodu sn, zaczną mnie wyzywać od wyrodnych matek i przekonywać, że źle robię... Ale to jest moja decyzja, mam złe doświadczenia w rodzinie i po prostu boję się o dziecko i siebie. Bardzo proszę życzliwe kobiety o pomoc

Gość gość
prywatna klinika

Gość gość
a mialas moze mierzona miednice? jesli masz za malo cm to mozesz prosic o cc. u mnie tak bylo :)

Gość gość
Jednak wolałabym rodzić w szpitalu państwowym, lepszy sprzęt itp... W szpitalach państwowych nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie?

Gość gość
Mi załatwił mój syn. Nie wiem jak świadomie można chcieć cc ,ale jak chcesz to faktycznie prywatny szpital .

Gość gość
Jednak wolałabym rodzić w szpitalu państwowym, lepszy sprzęt itp... W szpitalach państwowych nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie?

Gość gość
nie miałam, jestem w pierwszych tygodniach ciąży...Jak pisałam wcześniej miałam w rodzinie dwa tragiczne przypadki przy porodzie naturalnym. Bardzo się boję i dlatego wolałabym rodzić przez cc. Dlatego wcześniej chciałabym dowiedzieć się co i jak...

Gość gość
Wejdź na fora z lekarzami ze swojego miasta/ szpitala w którym masz zamiar rodzić. Dziewczyny, babeczki często piszą kto jest ZWOLENNIKIEM CC, wtedy powód zawsze się znajdzie. No bo jak trafisz na zwolennika sn to on ci każe rodzic "naturalnie" a przynajmniej próbować nawet przy dużym dziecku czy wąskiej miednicy, najwyżej będzie ci łokciami wypychał ;/ u takiego musiałabyś mieć niezłe wskazania żeby zrezygnowała z tego krwawego przedstawienia. Ja jestem za wyborem - darmowym. Co? Nie płacisz ty czy maż czy razem składki zdrowotnej? To o co chodzi?

Gość gość
a może ktoś polecić dobrego lekarza i "zwolennika" cc w Warszawie?

Gość gość
16:42:17 widocznie jednak można zdecydować się na cc świadomie... Nie widzisz co teraz dzieje się w naszych szpitalach?? Strach się bać! Co tydzień słychać, że jakieś dziecko umarło :(

Gość gość
chodzilam prywatnie do ordynatora, ale i to nie bylo wszystko, musialam jeszcze polozna swoja wkrecic w to i na koneic przyjsc 3 dni przed terminem i mowic ze nie czuje ruchow a mam skurcze :D

Gość gość
No cóż naszego znajomego znajomy prowadził mi ciąże. Ogólnie sama nie wiedziałam jak chce rodzić ale dzięki niemu mogłam zacząć rodzić naturalnie a w razie czego jakbym się za bardzo męczyła (to jego słowa- bym nie miała traumy) skończyć cc albo od razu cc. "Dzielnie" się trzymałam przez 8 godzin naturalnego i już myśleliśmy o cc ale sytuacja sama wszystko wyjaśniła. musiało się to skończyć cc bo zanikało tętno. Trochę zapłaciliśmy za to ale nie miałam problemu z tym jaki chce poród, czy chce znieczulenie i co najważniejsze miałam super lekarza i położne. Więc albo popytaj czy nie ma ktoś w znajomych dobrego ginekologa (zawsze Cię traktuje inaczej) albo spytaj się prowadzącego tylko nie prosto z mostu czy jest taka możliwość. Jeśli nie to prywatna kliunika zostaje.

Gość gość
Gosc z 17.03. Oczywiscie. Przeciez personel medyczny to idioci. I nie mieli na stane ktg ani usg, wiec bluskawicznie zrobili ci cc, bon stwierdzilas, ze nie czujesz ruchow, a skurcze masz. Bujac to my.

Gość gość
17 24 nie pytać prosto z mostu czy jest taka możliwość? To jak się zapytać o możliwość cc?

Gość gość
zalatw sobie cos od okulisty moze?

Gość gość
Nie wiem jaki jest Twój lekarz, pomyśl by tak dobrać słowa by wprost tego nie powiedzieć. Większość lekarzy może się oburzyć za takie pytania. Nie musiałam się pytać swojego więc Ci za bardzo nie pomogę. Ja od początku wiedziałam na czym stoję.

Gość gość
zadzialalo? zadzialalo. wzieli mnie na ktg przed kolejką? wzieli. mowilam ze przed chwila cos ruszylo a tak nie mialam ruchow. chyba zaden madry lekarz nie ryzykuje, co?

Gość gość
ja znalazłam lekarkę o której wiedziałam że robi cc bez problemu w szpitalu państwowym , poradziła mi jednak żebym miaLa jakąś podkładkę i szczęśliwym zbiegiem okoloczno§ci na usg ortopedycznym wyszło ryzyko rozejścia się spojenia łonowego.Nadmienię że pierwszy poród miałam sn koszmar o mało nie straciłam syna

Gość gość
A skolioza lub wada wzroku (mała -1) jest jakimś punktem zaczepienia?

Gość gość
17.39. Ale nie opowiadaj, ze ci z tego wzgledu cesarke zrobili.

Gość gość
Mała wada wzrosku napewno nie przejdzie. Mam sporą i nie przeszłoby. Okulista musiałby w badaniu stwierdzić że jest zagrożenie odklejenia siatkówki (jeśli dobrze pamiętam) podczas wysiłku związanego z porodem

Gość gość
dokładnie z tego względu zalecenie ortopedy po usg, bolało mnie spojenie rzeczywiście lekarka dała mi wybór jak chcę rodzić szczęściara ze mnie:-)

Gość gość
Skolioza też nie jest wskazaniem do cc

Gość gość
Jeden lekarz uzna wadę małą inny nawet dużej nie uzna bo tak ma. Szuka się takiego co uznaje byle co. To tak jak jeden będzie cie kierował do specjalisty bo mu powiesz, że głowa cię boli, inny ci nie da skierowania nawet jak ci łeb ma pęknąć. Kwestia lekarza. Bo wskazania że tak powiem są szerokie i dają spore pole do interpretacji.

Gość gość
17:42 przeczytaj moj wpis i czy ja napisal ze dlatego? pisalam ze chodzilam do ordynatora prywatnie? ze mialam swoja polozna na zmianie?

Gość gość
kobiety powinny mieć wybór i w trakcie porodu mieć prawo zażądać znieczulenia czy cc i wszystko za darmo! mało płacimy na służbę zdrowia? Zapewne jakby faceci rodzili dzieci nikt by już nawet nie słyszał o bolesnych porodach!

Gość gość
Hej Pierwszy poród cc, potem się nabawiłam przepukliny pachwinowej(zrobiona z siatką). I dostałam wskazanie na cc termin na 3 maj. Czyli pod koniec kwietnia powinnam mieć cc, muszę jechać do szpitala i uzgodnić termin. Ale jak podejdą do tego w szpitalu to już inna sprawa. Na pewno nie dam się zbyć.

Gość gość
ja też jak zdecyduję się na dziecko, to poród tylko przez cc!!

Gość gość
naprawdę uważacie że cc jest lepsza od naturalnego porodu??

Ja tak uwazam.Bede miala cc w państwowym szpitalu.Moj prowadzacy lekarz jest jak najbardziej za cc.chociaż caly czas o tym ze mna rozmawia.nie wyobrazam sobie rodzic sn...to nie dla mnie!ale dla pewnosci mam zamiar zalatwic sobie jeszcze wskazanie od ortopedy,na wszelki wypadek gdyby ktoś mial sie rozmyslec;)