Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypisaliście się już z kościoła katolickiego ?

Polecane posty

Gość gość

W Niemczech i Austrii ludzie masowo wpisują się z KK, w Austrii w 2013 roku wypisalo sie 55tysiecy osob, w Niemczech kilka razy wiecej, koscioly są burzone lub przerabiane na domy dla bezdomnych, domy socjalne, czy centra hotelowo-konferencyjne

Gość gość
Bo tam pobierane są, comiesięczne i to nie małe kwoty od deklarowanych katolików. Dlatego ludzie rezygnują bo nie chcą co miesiąc płacić. Tutaj jak takie opłaty wprowadzą może być tak samo:)

Gość gość
gość - nawet jesli to co to za katolicy, ktory wypisują się ze wspolnoty zeby nie placic ? Katolicyzm w Europie umiera i ludzie uciekają z tonocącej łajby. W kosciolach są pustki, biskupi się zalą, ze na msze przychodzi kilka osob i nie są to Niemcy, tylko imigranci (Polacy, Litwini)

Gość gość
a po co mam się wypisywać skoro się nie zapisywałem, jak mnie sami zapisali to niech sami wypisują, dla mnie się nie liczy, bo się nie liczy

Gość gość
gość - dla kościola jestes zapisana :D

Nie mam na to czasu. Ale kiedy będę ogarniał swoje pomniejsze sprawy, pewnie to zrobię...

Gość gość
Ja bym sie wypisala, ale mi sie nie chce :O

Gość gość
koscioly są przerabiane na domy dla bezdomnych, domy socjalne, xxx brawo! wreszcie służą najbardziej potrzebującym!

Gość gość
kościół katolicki to potężna instytucja o wspaniałej infrastrukturze i dwóch tysiącach lat tradycji. Przynależność do kk napawa mnie dumą. A już kultura chrześcijańska jest uniwersalna, cywilizacja europejska jest ukształtowana przez chrześcijaństwo.

gość - krk to jeszcze nie chrześcijaństwo. Prawdziwe chrześcijaństwo zeszło do podziemia. A krk ma około 1500 lat egzystencji...

Gość gość
jw Koscioly katolicki, prawosławny i protestancki obecnie mają niewiele wspolnego z chrześcijaństwem :( Z Ewangelii i nauk Jezusa zrobili sobie folwark i bazar, do tego maskotki w postaci JP2, Benedykta, Franciszka :O no, ale w Polsce nie wolno zlego slowa powiedziec na Wojtyle, dla Polakow jest on ''bogiem'' :O

Gość gość
ja juz dawno, po maturze

Gość gość
Ja, najprawdopodobniej dokonam konwersji na inne wyznanie. Z religii-chrześcijaństwa nie zrezygnuję nigdy, ale z wyznania (rzymsko-katolickie), najprawdopodobniej, tak. Przejdę do ewangelików augsburskich (luteran). W ICH Kościele (w sensie wspólnota + miejsce), czuję się najlepiej, do nich tęsknię. Ich nauki o wiele bardziej do mnie przemawiają, są takie ludzkie, mądre i życiowe. Ot, inna droga do Boga, nie lepsza, nie gorsza, ale inna, tak samo dobra. Daję sobie jeszcze dużo czasu na dojrzenie do tej decyzji, ale w głębi serca wiem, że ona nastąpi. A katolicy, najchętniej to by spalili na stosie, za to... :(((((((((((((((((