Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzyb w pralce jak usunąć

Polecane posty

Gość gość

pomocy czym to usunac bo pranie smierdzi nie wspominajac juz ze boje sie prac ciuchy dzieci:(

Gość gość
moja smierdziala kilka miesiecy ale przeszlo, wynajmuje mieszkanie razem z obca pralka i dlatego tak smierdzialo grzybem, ale to przejdzie

Gość gość
a skad ten grzyb? kupilas stara pralke?

Gość gość
najpierw trzeba usunąć grzyba z ubrań, które się w niej pierze w szczególności z majtek

Gość gość
przeprać pralkę domestosem... ale smiesznie zabrzmiało...poczytaj o tym gdzieś musi byc opisane jak to zrobić

Gość gość
Polecam właczyć pustą pralkę na 90 stopni i wsypać sodę oczyszczoną i butelkę octu wlać, na 100 procent pomoże!!! Moje pranie też po wypraniu nie pachniało, a po takim zabiegu super pachnie...

Gość gość
mam zawsze zamkniete drzwiczki w pralce bo mam male dzieci i boje sie ze jak sie wieszaja na nich to w koncu urwa:( pozatym zdarzylo mi sie ze 2 3 razy zostawic pranie w pralce na noc bo poprostu mam takie 2 male szatny ze nie mialam czasu teraz wiem zeby chociaz do koszyka wyciagnac i jednak wietrzyc dziekuje za rady bede prubowac z octem

Gość gość
O matko...dziewczyno! Pranie nie moze zostawać na noc w pralce! Ono od razu ci się stęchnie! I stad ten zapach! A pralka po praniu nie powinna byc zaraz zamykana, tylko na parę godzin pozostawiona otwarta, by wilgoć z niej wyparowala. jednym słowem - pranie wyciągasz z pralki zaraz po tym, jak pralka skonczy program, a pralkę zostawiasz otwartą, czyścisz co parę miesięcy filtr, podobnie szufladkę do której wsypujesz proszek.

Gość gość
a na dzieci musisz znalezc sposob by nie wieszaly sie na drzwiach od pralki

Gość gość
zawsze wiedzialam ze marna ze mnie pani domu:( ale obiecuje poprawe i jeszcze raz dzieki za rady pralka nastawiona na gotowanie jak nic nie da to sie odezwe

Gość gość
kup nową

Gość gość
Nie kupuj nowej :D powyzsze porady są ok.

Gość gość
moja pralka jest dobra i jeszcze na gwarancji a ja wole sie nauczyc jak zapobiegać temu na przyszlosc a mysle ze nie jest tak źle żeby nie dało sie świństwa usunąć wiedz zmiana na nowa to ostatecznosc

Gość gość
pralka musi byc otworzona zawsze a pranie odrazu wyjete po wypraniu a dzieciom powiedz o drzwiczkach by sie nie wieszaly bo mamusia nie bedzie miala w czym prac i jka popsuja to jest bardzo droga i nie ma pieniazkow na nowa, wytlumacz dzieciom na spokojnie

Gość August the 1st
W kauflandzie jest taki niemiecki płyn do usuwania grzyba w pralce. Trzeba wlać połowę butelki i nastawić pranie. Powinno zabić ten zapach.

Gość gość
a znasz moze nazwe tego plynu bo maz czesto robi zakupy w kauflandzie. ale w Berlinie i na week. by mi mogl przywiesc, bo ja mieszkam na zadoopiu i nie bardzo mam jak

Gość gość
DR BECKMAN ten plyn czysci pralki

Gość gość
co 3 miesiące stosuję płyn do czyszczenia pralek Dr Beckmann. Wlewa się go do szufladki i puszcza się pustą pralkę na program 60 st. Szufladki też czyszczę tym płynem.

Gość gość
Kochaneńkie moje, uwierzcie babci. Bierze się 3 półlitrówki octu, ustawia się program na gotowanie 90 stopni, wlewa się równocześnie z wodą ocet. I niech się miele. Wyleci cały osad. Nigdy też nie zamykam po praniu drzwiczek, wycieram kołnierz gumowy wewnątrz i uchylam pojemnik na proszek. Nie ma prawa cuchnąć. Powodzenia. PS Ze zmywarką też radzę sobie raz na jakiś czas octem.