Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaa23242

jak wygladaly wasze poczatki ciazy?

Polecane posty

Gość karolinaa23242

pytam o sam poczatek, jak sie objawialo? :) charakterystyczne symptomy czy jakies mniej zauwazalne: ;)

Gość PANTERA w kropki
Ponieważ my się w obu przypadkach staraliśmy krótko, to zwyczajnie czekałam na okres, jak się nie pojawiał to robiłam testy i wiedziałam ;) W pierwszej ciąży do prawie 3 miesiąca zero objawów. Potem nudności i wymioty. W obecnej ciąży od początku (tzn od terminu okresu) straszne wymioty, biegunka, ogólnie bardzo złe samopoczucie. Tak do 5 miesiąca aż.

Gość gość
A mi nie jest nic... prócz braku okresu. Troszke bola mnie piersi i mam napady wilczego głodu. Gdyby nie USG na pewno bym nie uwierzyla, że ktos tam jest <3

Gość gość
kilka dni przed spodziewaną miesiączką było mi słabo na basenie. Oprócz tego to bolał mnie brzuch i miałam kłócie w jajniku

Gość gość
Kazdy organizm jest inny. U mnie charakterystyczne dla obu ciaz byly masakrycznie chore sny oraz ciag do piwa (nie lubie piwa, a wtedy wrecz chodzilo za mna). W obu ciazach mialam tak realistyczne sny, ze budzilam sie i doslownie nie wiedzialam czy przed chwila mialam wlam na chate i lezalam nieprzytomna po uderzeniu, czy jednak to byl sen. Sprawdzilam czy dziecko spi, czy drzwi zamkniete, czy maz spi. Dopiero wtedy sie uspokoilam i usnelam ponownie. Dlatego niemal od razu wiedzialam ze jestem w drugiej ciazy :) Ale to jest "moj" symptom :) Tj nie slyszalam, by ktokolwiek inny mial tak u siebie. Z bardziej powszechnych: zatkany nos, bolesnosc piersi, bole podbrzusza, ssanie w zoladku, czyli dokladnie to samo, co na zblizajaca sie miesiaczke.. no.. moze bez zatkanego nosa ale tu wystarczy byle infekcja, w ogole na poczatku nie bralam tego pod uwage.

Gość gość
u mnie to (6tc) bole i zawroty głowy ból w podbrzuszu takie kłucie zatkany nos bol kregosłupa mdłości dodatkowe 9cm w pasie sennosc, zmeczenie, rozkojarzenie nieco opuchniete wargi sromowe uczucie "wilgoci" a przedewszystkim strasznewahania nastroju aa, i odrzuca mnie niesamowicie od papierosów dodatkowo zaparcia

Gość gość
Mdlosci 24 godziny na dobe.jestem w 3 miesiacu i dalej mam dlosci 24 godxiny na dobe

Gość gość
żadnych mdłości, bolał mnie brzuch jak na okres około 2 tygodnie. I zrobiłam test. W pierwszych 3 miesiącach strasznie często puszczałam bąki. Aż mi się nie chciało do ludzi chodzić bo nie mogłam nad tym zapanować.Nie miałam żadnych szczególnych zachcianek spożywczych, no może czasem ochotę na ciastko z bitą śm. Bo na co dzień nie lubię słodkiego. Poza tym wszystko ok.

Gość gość
to jeszcze ja z 28.03.14 Przez całą ciążę nie mogłam oglądać tvn uwaga o zwierzętach bo płakałam potem po nocy. Raz obejrzałam jak facetowi chcieli otruć psa i oślepł. Ryczałam do 2 nad ranem. Ogólnie trochę wrażliwsza byłam. Koty śmietnikowe dokarmiałam. Jednemu wyjęłam kleszcza z głowy, i mąż się na mnie darł.

Gość gość
początek, to ckliwość piersi w obu ciążach, czego normalnie nie mam, no wiadomo brak okresu, lekka senność...później doszły inne objawy, na szczęście lekkie ;)

Gość gość
ja też miałam starszne sny, poza ciążą rzadko miewam sny ;)

Gość gość
Bieguna :D

Gość gość
przerazający bol glowy, to normalne? 6tc

Gość gość
Na początku brak okresu, potem non stop mdłości, osłabienie, drażliwość na zapachy, niesamowity ból cycków (do tej pory zresztą, mniejszy ale jednak), po czwartym miesiącu przeszło (trwało tak od ok. 8 tc), teraz 32 tc i twardnienie brzucha, już leżałam na podtrzymaniu i teraz mega stres, żeby wytrzymać chociaż te 5-6 tygodni.

Gość nomadic
Brak miesiączki, a potem juz po teście: powiększenie i bol piersi, straszne zmęczenie, odrzucanie od wielu zapachów, straszne huśtawki nastrojów :) w tym nadmierna placzliwosc:) jakoś przetrwalam:) a polowa II trymestru to było totalne ukojenie teraz przed porodem zaczyn a się nerwowka:)

Gość gość
brak miesiączki, zrobiłam test 5 dni po terminie i później długo długo nic, koło 8-9 tygodnia zaczęły mnie męczyć bóle podbrzusza, takie jak na okres trochę, senność, obolałe piersi.

Gość gość
u mnie zaraz po owulacji, dziwne bole brzucha, nie mocne, piersi bardziej niz zawsze przed okresem zrobily sie wrazliwe,bolace, duzo bardziej niz zwykle przed okresem. ja juz wiedzialam,ze to ciaza, oczywiscie nie bylo okresu(a mam regularne) odczekalam jeszcze tydzien i zrobilam test, natychmiast wyszly 2 krechy.

Gość gość
przed wykonaniem testu - częstsze wypróżnianie, żyły na piersiach, senność, bóle brzucha co do bóli głowy - to w pierwszych tygodniach miałam okropne migreny. Połozna powiedziała mi ze to normalne ale to mogło byc tez spowodowane odwodnieniem (na początku ciązy mialam wodowstręt). Takze polecam duzo pic (aby zapobiegać) i przykładać sobie zimne okłady do glowy (jak juz zaboli). Wolalam unikać tabletek przeciwbólowych w ciązy