Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelll

Czy dobrze, że jej wybaczyłem?

Polecane posty

Gość marcelll

Jestem z dziewczyną kilka miesięcy. Ja kończę studia, ona jest w szkole średniej. Miesiąc temu pocałowała się z chłopakiem na imprezie, który podobał jej się zanim mnie poznała. Odepchnęła go i nawyzywała, ale teraz i tak dalej się z nim koleguje. Po całej sytuacji płakała kilka dni i przepraszała. Mówiła, że uświadomiła sobie jak bardzo mnie kocha i że ze mną chce być, a on będzie tylko kolegą. Dałem jej szansę, bo uważam, że każdemu się należy. Jednak mimo to, boję się trochę o przyszłość. Dodam jeszcze, że w rodzinie miała trochę problemów, rodzice się rozwiedli, ojca prawie nie zna, mieszka z ojczymem, mama jest trochę surowa... Piszę to, bo może mieć to znaczenie w związku z tym, co zrobiła. Czy uważacie, że taka dziewczyna może się nauczyć po tym, co zrobiła, czy jednak zawsze już będzie miała tendencje do zdrady? Starałem się patrzeć z dystansem na to - dziewczyna jest młoda, musi się wyszaleć, może nie jest przekonana do stałego i poważnego związku, dlatego jej wybaczyłem, bo może jest szansa, że coś z nią zbuduję jeszcze. Wcześniej kiepski tryb życia prowadziła, piła i paliła, poznawała frajerów samych. Ja ją trochę zmieniłem, bo należę do tych spokojnych i ułożonych. Mówi, że bardzo ją to cieszy. Niemniej dziwne jednak, że coś takiego mi zrobiła, może ciągnie ją do bardziej rozrywkowych i prostszych chłopaków... Jak uważacie, szansa się należy? Bardzo proszę o podpowiedzi, bo interesują mnie właśnie takie obiektywne opinie z zewnątrz na to wszystko. Wiadomo, że ciężko się myśli w takich sytuacjach, gdy się człowiek zaangażuje. Z góry dziękuję.

nie, na Twoim miejscu poszukałabym kogoś za kim nie ciągną się problemy.

Gość marcelll
Zastanawiam się, czy bardziej się angażować w to czy powoli dystansować. Ale kocham ją mimo to i podoba mi się też to, że jestem dla niej oparciem pewnym i mogę pomóc często. Z drugiej strony, może nie jestem w jej centrum, skoro mógł się jej spodobać ktoś inny. Napisałem to, bo może dziewczyna inaczej mają, ale ja nie potrafię nawet na inne dziewczyny spojrzeć, bo widzę ją tylko i mi wystarczy...