Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kościół a masturbacja

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie: dlaczego kościół uważa masturbację za złą/grzech? Przecież np osoby samotne muszą w jakiś sposób zaspokajać swój popęd seksualny i chyba trudno od nich wymagać, żeby tego nie robiły. Jestem dość przyjaźnie nastawiony do kościoła mimo że nie jestem jego członkiem. To stanowisko jest dla mnie jednak dość kontrowersyjne.

Gość gość
Poniosłeś ten temat : a dobrze wiesz że kościół i masturbacja istnieją tyle samo. lat / wieków

Gość gość
Zresztą w wielu rzeczach nie same czyny są złe ....lecz brak. umiaru. Np.alkohol lub inna oczywista rzecz jedzenie ....a brak umiaru w jedzeniu.....

Gość gość
Nikt się nie wypowiada .....to jeszcze ja......sama masturbacja to może niewiele. Ale sam wiem po sobie ....nie wystarcza ...idą za tym ....obrazki filmy wirbratory lalki może nie ja ale ogólnie rzecz ujmując .......wniosek /brak umiaru w wielu rzeczach ........

Gość gość
Dalej idąc ....nie jestem teologiem ale sex z jedną kochaną osobą a wieloma .....życie rozwiązłe każdy widzi różnicę .....

Gość gość
Może masturbacja to osobista sprawa ale wciąganie na forum innych .......a sam nie jestem lepszy .......Zapraszam do dyskusji chociaż tego tematu nie zakładałem......ale przy inteligentnej dyskusji i na poziomie ......

Gość gość
Może masturbacja to osobista sprawa ale wciąganie na forum innych .......a sam nie jestem lepszy .......Zapraszam do dyskusji chociaż tego tematu nie zakładałem......ale przy inteligentnej dyskusji i na poziomie ......