Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola612

Pomocy !

Polecane posty

Gość Ola612

Słuchajcie jestem w 29 tyg ciąży nie wiem co zrobić dopiero po fakcie dowiedziałam się że gorąca kąpiel jest szkodliwa dla dziecka do dzisiaj brałam ją regularnie codziennie ale dzisiaj jak weszłam do wody była bardzo gorąca ale po chwili przyzwyczaiłam się i zanurzyłam w wannie kilka minut po wyjściu z wanny zauważyłam na łydkach piekące duże czerwone plamy czy to może zaszkodzić mojemu dziecku , słyszałam że jak matka oparzy się w trakcie ciąży to dziecko też i boje się że dzidziuś będzie miał plamy po oparzeniu :(

Gość gość
Ciesz sie ze nie poronilas takie kapiele sa niebazpieczne szczegolnie w ierwszym trymestrze.... Masakra

Gość gość
Jeżeli nic się nie stało to o co chodzi? Po prostu więcej nie bierz takich kąpieli.

Gość gość
no właśnie o co chodzi skoro nic się nie stało ? nie dopadły Cię skurcze, nie trafiłaś do szpitala.

Gość gość
Goraca woda jest szkodliwa bo wody plodowe sie nagrzewaja i moze to zaszkodzic dziecku. Doprowadzic do poronienia a w tym wypadku do przedwczesnego porodu. Do porodu nie bierz goracych kapieli bo dziecko urodzone teraz bedzie mialo duze problemy. W tym wypadku plamy na nogach to raczej nie problem. A nie sadze zebys sie zanurzyla w takiej wodzie ktora wywola poparzenia.

Gość Ola612
ja naprawdę nie wiedziałam , jakie dzidziuś może mieć problemy jak się urodzi ? tak się teraz boje ja ją tak bardzo kocham już mi łzy stoją w oczach. Nie wiem co zrobię jak przez głupie poparzenie mogłam jej coś zrobić :(

Gość silllo
Miałaś aż tak gorącą wodę? Czujesz ruchy?

Gość silllo
Ja nie kąpałam się przez cała ciążę, bo lubię tylko gorące kąpiele, od letnich wolałam prysznic.

Gość Ola612
na początku była strasznie gorąca dolałam trochę zimnej wody i weszłam , na pierwsze wejście do wanny była gorąca ale potem już wydała mi się normalna jak siedziałam w tej wannie , wyszłam i zobaczyłam z godzinę później że mam plamy na łydkach takie jak za długo się siedzi na słońcu po tej sytuacji kopała mnie przez chwile później ale ja nie mam tak że przez cały czas czuje ruchy tylko co jakiś czas jak mnie kopnie, dzisiaj rano też mnie lekko kopała , zdarzenie miało miejsce wczoraj wieczorem

Gość Ola612
u mnie trochę gorzej z prysznicem bo mam od jakiś 4 miesięcy wannę i od tego momentu się tak kąpałam ale nigdy się nie poparzyłam

Gość silllo
A w wannie nie możesz brać samego prysznica? Nie masz słuchawki tylko kran?

Gość Ola612
z prysznicem jest coś nie tak mało z niego leci wody , no ale po prostu teraz jak będę chciała się wykąpać to będę sobie lała średnią wodę. wizytę u lekarza mam dopiero 17 kwietnia , przestraszyłam się bo lekarz powiedział że dziecko ma główkę nisko bo mnie naciska na pęcherz jak chodzę , jeszcze ktoś mi do tego powiedział że jak ja się poparzę to i dziecko też ale nie wiedziałam czy do końca w to wierzyć.