Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko chudłyście po porodzie karmiąc piersią?

Polecane posty

Gość gość

Hej, ile schudłyście przeze pół roku po ciąży? Trochę się niepokoję, bo w ciąży przybrałam 22kg, a teraz, 6mcy po porodzie mam już 4 na minusie w porównaniu z wagą sprzed ciąży. Jak to wyglądało u was? Jem normalnie, ale ze słodyczy to tylko domowej roboty ciasta, bo nie mogę mleka, mały ma alergię.

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Ja 3 tygodnie po porodzie ważyłam juz tyle co przed . Przytylam 12,5kg w ciąży z 59 do 71-72. Teraz waże 58.

Gość gość
to mit, że karmiąc piersią szybciej się chudnie. A ty, 6m-cy po porodzie powinnaś już zacząć ćwiczyć, te 20kg nie zniknie samo w cudowny sposób

Gość gość
Cwiczę. A 4 na minusie to w porównaniu z wagą sprzed ciąży! Czyli razem 26kg na minusie.

Gość gość
w ogole nie schudlam a nawet przytylam . Dopiero jak rzucilam karmienie piersia i przeszlam na diete , schudlam :O tez wierzylam w ten mit chudniecia podczas karmienia piersia. :D

Gość gość
Ja jestem 10 dni po porodzie i schudłam prawie 10 kg

Gość gość
Karmienie piersia nie powoduje, ze sie chudnie, ale dzieki temu szybciej obkurcza sie macica, wiec tracisz centymetry na brzuchu.

Gość gość
8 kg przytylam w ciazy i po porodzie schudlam w 4 tygodnie 10 kg,nie karmilam piersia ani jednego dnia.

Gość gość
przy karmieniu piersią organizm potrzebuje więcej kalorii, więc jeśli nie są dożerane to chudnie się, ewentualnie zaburzona przemiana materii lub hormony mogą to stopować lub powodować tycie.

Gość gość
Karmienie piersia spala okolo 500 kcl w ciagu dnia.

Gość gość
pelno takich diet co naprawde dzialaja szybko kiedys probowalam :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
to chyba mit bo znam jedną, która karmiła ponad trzy lata a waga ciągle szła w górę i w końcu ma teraz ponad 100 kg.szok

Gość gość
W 3 miesiące po porodzie 19 kilo do dzisiaj,nie karmie piersią w ogóle,tylko dieta i wlasniedzis bardzo źle się czuje,nie wiem anemia może?

Gość gość
Przytylam 18 kg. 3 dni po porodzie mialam juz 10 mniej. Tydzien potem spadly kolejne 3. A reszta w ciagu 2 miesiecy. karmilam tylko w szpitalu, potem przez tydzien sciagalam pokarm i podalam butle.

Gość gość
No ja też chudłam karmiąc piersią chociaż starałam się dobrze odżywiać. Po pół roku karmienia byłam na minusie w stosunku do wagi sprzed ciąży kilka kg, a to już oznaczało niedowagę. Stracone kilogramy nadrobiłam dopiero kilka lat po zaprzestaniu karmienia ale ja miałam bardzo absorbujące dziecko. Więc może dlatego ciężko mi było przytyć.

Gość gość
w 2 miesiace schudlam 16 kg

Gość gość
Karmilam tylko 3 miesiace.w ciazy przytulam sporo,bo prawie 20kg. Ile schudlam od razu,tego nie wiem,bo nie wazylam sie,natomiast chudlam w oczach i 3 miesiace po porodzie wazylam mniej niz przed ciaza o ok 6Kg. Jak przestalam karmic to przestalam chudnac. Karmiac nie stosowalam ZADNEJ diety a nawet jadlam slodycze.

Gość silllo
Ja tez po 6 mchach miałam na minusie, ale to niedobrze tak szybko, siadł mi kręgosłup :(

Gość gość
w 6tygodni schudłam 20kg

Gość gość
chudlam samoistnie w obu ciazach pomimo tego ze jadlam duzo i wszystko; przy karmieniu piersia tylam i tyje (drugie dziecko karmie), lekarz mi wyjasnial ze w czasie karmienia organizm spowalnia przemiane materii zeby zmagazynowac tluszcz i rzadko kiedy przy karmieniu sie chudnie, chyba ze stosuje sie mityczna diete matki polki, czego ja nie stosowalam :)

Gość gość
przytyłam 16 po trzech m-c już mniej niż przed.

Gość gość
W ciąży przytyłam 12 kg, a po pół roku karmienia piersią miałam 2kg na minusie w porównaniu do wagi sprzed ciąży...no, ale w miarę rozszerzania diety dziecku i ograniczenia karmienia piersią waga wróciła do poziomu z początku ciąży :)