Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest w sobote

Polecane posty

Gość gość

Z pewnych względów jestem w zasadzie zmuszona do chrztu w sobotę, tylko ze nie wiem co na to ksiądz w zasadzie twierdził na kolędzie ze nie będzie problemu ale jak to wygląda w kosciele? Czy jest normalna msza czy tylko ceremonia? Nigdy nie uczestniczyłam w chrzcie w sobotę, gdyby któras miała doświadczenie to proszę o opis. Dodam jeszcze ze to zwykły wiejski kościół i msza jest tylko rano i wieczorem.

Gość gość
Musisz z księdzem porozmawiać. Każda parafia rządzi się swoimi prawami. Chrzest może być na wieczornej mszy a może też być po niej. Wszystko zależy jak się dogadacie.

Gość gość
my chrzciliśmy w sobotę dziecko nie mamy ślubu i dlatego, nie było żadnej mszy chrzest był na 17, 10 minut i po wszystkim potem impreza w restauracji

Gość gość
Ja mam 4 dzieci i kazde chrzcilam w sobote,rowniez bez mszy,msza do chrztu nie jest potrzebna,a kto chce wziac komunie moze to zrobic w niedziele np.

Gość silllo
W każdej parafii jest inaczej, czasem chrzczą przed mszą ,czasem w trakcie...

Gość gość
U nas był chrzest chyba na 16 w sobote. Bez żadnej mszy, rach ciach i po wszystkim. Jakieś chore kazanie ksiądz wymówił jak na pogrzebie. MASAKRA. Ale komunia była :)

Gość gośćop
U nas chrzest był co prawda w niedzielę ale mszy też nie było. U nas przy chrztach nie ma mszy tak że co parafia to inny zwyczaj.