Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mpk moze mi wejsc na konto ? Prosze o pomoc !

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam 17 lat i juz kilka mandatów na swoim koncie. Nie pracuje sie jeszcze ,ale założone mam juz konto na którym mam pieniądze z odszkodowania . Chciałabym sie dowiedziec czy jak osiągne pełnoletność mpk moze mi wejsc na konto i zabrać pieniądze ? Dodam ,ze mojej mamie równiez nie maja z czego sciagnac .

Gość gość
skoro masz pieniądze to popłać swoje długi gówniaro!!! skoro chcesz jeździć tramwajem to kupuj bilet!!! mamusia nie nauczyła, że tak się robi???

Gość gość
oczywiscie ze wejda Ci na konto i zabiora kase. Jak mozesz byc tak głupia, jezdzic bez biletu i nie płacic kar?????????

Gość gość
Jest duża możliwość że długi ściągną twojej matce z rozliczenia podatku, ze zwrotu na ciebie to okolo1000 złotych, chyba że matka nie pracowała i nie dostaje żadego zwrotu, wtedy ściągną tobie.

Gość gość
komornik zajmie Ci konto lub wejdzie wam do domu, nie wstyd Ci???

Gość gość
primo nie MPK tylko komornik. A gdy do tego dojdzie to jeszcze doliczy koszty egzekucji. Tak więc dla własnego dobra zapłać same mandaty z ewentualnymi odsetkami niż czekaj na komornika - to są dodatkowe koszty - 40%

Gość gość
oddadza sprawe do komornika i on ci wejdzie na konto

Gość gość
ZTM czy tam MPK oddaje sprawe do sadu, nastepnie po wygranej z decyzja sadu ZTM idzie do komornika. Komornik wszczyna postepowanie egzekucyjne i teraz najlepsze: koszty szacunkowe koszt mandatu (np.) - 100,- koszt odsetek - 10,- koszt procesu - 15 koszt drugiego procesu (o ile bedzie) - 15,- postepowanie egzekucyjne - ok. 300,-!!!!!! koszty bierzace - ok 85,- i to sa realne koszty juz w postepowaniu KOMORNICZYM. nie ma sensu czekac bo komornik ZAWSZE i WSZEDZIE Cie scignie. Nawet jak zmienisz adres to przy najmniejszym kontakcie z policja (gdzie musisz im podac prawdziwe dane), komornik ma dostep do tych danych i lipa. Na prawde nie ma sensu nie placic

Gość gość
przestańcie opowiadać brednie ja nie płace mandatów, koszty dodatkowe to 15 zł razem z wyrokiem, dalej się straszcie gamonie

Gość gość
haha co za beret :) jak ci komornik wjedzie na konto albo zapuka do drzwi i ponakleja naklejki w chacie na sprzet to sie zdziwisz :) hehehe wtedy sobie przypomnisz kto jest gamoniem

Gość gość
gamoniu zajęcie nieruchomości za mandaty? Jednak za dużo filmów się oglada

Gość gość
oczywiscie że wchodzi na konto płace swoje i mam go w doopie ćwioku i koszty nie są takie jak podajesz, kłamczuchu

Gość gość
ta jasne 15 zł, my sie odwoływalismy od mandatu i po 2 miesiacach mielismy odsetek 10 zł, a z kosztami komornika kwota moze sie podwoic

Gość gość
czarujcie dalej nie pierwszy mandat płaciłem w postępowaniu, chyba pracownicy kancelarii się tu zlecieli

Gość gość
mnie scignal po 6 latach i faktycznie koszta podobne. mam 4 konta w roznych bankach i zajeli to na ktorym bylo najwiecej kasy. wiec nie pieprzcie juz glupot

Gość gość
nie zajmą nieruchomosci ale przedmioty z domu owszem

Gość gość
Tak piszą ludzie co się naczytali bredni i chcą błysnąć wiedzą, ale podważam ich "autorytet" to już jest coś nie tak nie piszcie kretynizmów i tyle nie bedzie problemu. Oczywiscie że wchodzą na konta ale kwoty to nie są czary mary i dług rośnie do 500% długu bo tak to tylko w providnecie jest

Gość gość
Beton to beton jak masz kase na koncie to zaraz lecą po mój telewizor puknij się w pusty łeb.

Gość gość
niezła rodzinka, mamusia nie pracuje, córeczka robi długi a jeszcze nie jest pełnoletnia.. co za patologia...