Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekunka a kasa

ile kosztuje opiekunka do dziecka w średnim mieście

Polecane posty

Gość opiekunka a kasa

mieszkam w mieście liczącym ok. 60 tys mieszkańców, za 4 miesiące kończy mi się macierzyński i muszę zdecydować żłobek czy opiekunka, żłobek to koszt 300 zł a ile należy dać opiekunce do dziecka, musiałaby być z dzieckiem 9 godzin dziennie 5 razy w tygodniu.

Gość gość
a z 1200 zł

Gość opiekunka a kasa
rozumiem, jako, że zarabiam 1350 zł to musiałabym oddać całą wypłatę chyba

Gość gość
o niestety, policz 9x5=45 x4=180x 7zł=1260zł

Gość gość
Prawdziwa opiekunka conajmniej 1200 i to taka nieszanująca się. A byle babę do opieki, jakąś emerytkę może znajdziesz za 600-800.

Gość opiekunka a kasa
ale skąd te wyliczenie? czym są te kwoty?

Gość gość
jak to czym??? wynagrodzeniem za pracę!!! a jak cię nie stać to nie zatrudniaj ludzi do opieki!!!

Gość gość
9 godzin razy 5 dni = 45 zł razy 4 tygodnie w miesiącu = 180 zł razy 7zł na godzinę = 1260 tak ja to rozumiem i myślę że prawidłowo

Gość gość
9h dziennie razy 5 dni w tygodniu razy 4 tygodnie w miesiącu daje 180 godzin razy 7 zł ( co najmniej) daje 1260 zł na miesiąc

Gość gość
o czyli dobrze myślałam :)

Gość gość
bardzo dobrze myślałaś , ale to nie są jakieś skomplikowane obliczenia, ani dane z kosmosu, nie wiem czego autorka nie wiedziała

Gość gość
tylko te zł niepotrzebni pisałam przy godzinach :p

Gość gość
czyli to jest normalny etat a nawet więcej bo na etacie jest 8 godzin nie 9 , najniższa krajowa na rękę teraz to chyba 1300 zł więc tyle minimum powinnaś zapłacic , to że ty też tyle zarabiasz to inna bajka i że to ci się nie bedzie opłacało to druga bajka ale logiczne dla ciebie chyba jest to że za pół darmo nikogo nie znajdziesz ? Skoro ty na etacie tyle masz to druga osoba też powinna

Gość gość
jak jesteś biedna to moglas sobie dzieciora nie robic. Zatrudnij ukrainkę za 2zł/h ;) Zresztą widzialam juz nawet ogloszenia, że szukaja ukrainek do opieki... widocznie nie stac juz tych glupiach matek nawet zeby placic te 5 zl/h...

Gość gość
Tto i tak mało .Trzeba sie liczyć ok 3 tys .W duzym miescie tyle biorą .Chyba ze zatrudnisz Ukrainkę ...

Gość gość
Prawdziwa opiekunka conajmniej 1200 i to taka nieszanująca się. A byle babę do opieki, jakąś emerytkę może znajdziesz za 600-800. xxxx widziałam takie ogloszenia, rekord to bylo 500zl za caly miesiac opieki 8 godzin dziennie, masakra jak to trzeba miec nasrane we lbie... Ciekawe czy co co daja takie ogloszenia to czy sami poszliby pracowac za 500zl miesiecznie, przeciez to ciezka praca, trzeba sie z dzieckiem bawic, zmieniac pieluchy, wymyslac zabawy, nosic na rekach... poswiecac swoj wolny na opieke nad obcym bachorem

Gość opiekunka a kasa
zadałam tylko pytanie, nie musicie mnie obrażać (nie do wszystkich piszę), zarabiam malutko i mam tego świadomość, nie oznacza to, że chcę zatrudnić kogoś za 300 czy 500 zł, zadałam tylko pytanie ile kosztuje taka pomoc bo się nie orientuję

Gość gość
podobno tańszą opcją jest opiekunka-mama swojego małego dziecka, która siedzi z nim w domu. Są takie ogłoszenia i myślę, ze to jest fajne i sensowne

Gość gość
ja widzialam 2,7 zł/1h . skandal

Gość gość
nie rozumiem zdziwienia niektorych kobiet matek, opieka nad cudzym dzieckiem to mega odpowiedzialna praca i to normalne ze osoba tak pracujaca powinna zarabiac normalne pieniadze, to najnizsza krajowa przynajmniej chociaz uwazam ze to za malo bo jak juz napisalam, opieka nad dzieckiem jest bardzo ale to bardzo odpowiedzialna praca ale nad tym chyba malo matek sie zastanawia. mysla chyba ze siedzenia z ich 'slodkim maluchem' to cud miod i sama przyjemnosc, opiekunka powinna doplacac jeszcze no bo przeciez mamusia calej pensni nie odda. trzeba bylo sobie dziecka nie robic jedna z druga jak was na nie nie stac.