Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azalla

Co lepsze technikum czy zawodówka fryzjerska?

Polecane posty

Gość Azalla

Co lepsze zawodówka czy technikum? Po zawodówce albo już w trzeciej klasie moge iść do liceum uzupełniającego i też skończe szkołe po czterech latach. Ale chodzi mi bardziej o to gdzie się więcej naucze? Napiszcie gdzie i co wy kończyliście i jeśli jesteści właścicielami salonu to kogo szybciej przyjmiecie dziewczyne po technikum czy zawodówce z maturą lub uczącą siędo nie.

Gość gość
idź do fryzjerskiej, fajny fach.

Gość gość
w technikum masz mniej praktyk, poza tym jak będziesz chciała to się doszkolisz. W prywatnych liceach można szybko maturę zrobić. Moim zdaniem zawodówka , a jak będziesz miała większe ambicje to doszkalanie dalej. A może od razu fajną pracę złapiesz. Z jakiego jesteś miasta?

Gość gość
Ja poszłam do liceum, zdałam maturę, później mnóstwo kursów i dziś jestem dumną fryzjerką :) Szczerze mogę powiedzieć, że właściciele salonów chętniej przyjmują po kursach niż po zawodówce czy technikum.

Gość gość
Azallo, zdecydowanie zawodówka. W technikum dziewczyny ćwicza na główkach fryzjerskich. Czy taka główka powie Ci że jest zadowolona lub nie ? NIE. Technikum zdecydowanie odradzam. W zawodówce masz dużo więcej praktyk i na prawdziwych głowach,jest kontakt z prawdziwymi klientkami i nauczysz się dużo,dużo więcej. A maturę zrobisz zaocznie. Pozdrawiam i dobrego wyboru życzę:-)

Gość gość
A ile masz lat? Bo jednak trochę przekornie powiem, że technikum może być lepszym wyborem dla młodej osoby, która dobrze nie wie co będzie chciała robić za te 5-10 lat. Tak, maturę szybko możesz zrobić, ale trudno uzupełnić solidne wykształcenie ogólnokształcące, które jest potrzebne nie do pracy - a do świadomego wyboru dziedziny w której chcesz działać. Tak czy inaczej, w miarę możliwości wybierz dobrą szkołą: z dobrymi nauczycielami, z dobrym wyposażeniem, dbającą o ucznia. Lepsza dobra zawodówka niż g******e technikum.

Gość Azalla
Jestem z Radomia a szkoła do której chce pójść to Hubal

Gość Azalla
Dziękuje wszystkim za wypowiedzenie się. Teraz chyba jestem już zdecydowana.