Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozbawienie praw rodzicielskich.

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam problem. Byłam z ojcem dziecka przez 10 miesięcy ponieważ wcześniej zerwał kontakt gdy dowiedział się , że jestem w ciąży. Później się odezwał i chciałam spróbować ale to z innej bajki. Przeprowadziłam się z rodzinnego miasta do jego miasta rodzinnego , kompletnie nie znając ulic i tego jak gdziekolwiek dojść , byłam zależna od niego. Na początku było wszystko dobrze , potem zrobił się bardzo zazdrosny i gdy zobaczył , że piszę ze znajomym wpadł w szał i w środku nocy zrobił awanturę nie patrząc na to czy dziecko śpi , że jest noc itp. Szarpał mną ale nie uderzył co nie zmienia faktu , że byłam cała w siniakach ... Potem sobie ubzdurał , że go zdradzam i były sytuacje , że za nic mnie szarpał przy dziecku. Od niedawna zaczęliśmy mieszkać sami , ja , on i dziecko... bez teściowej. Na samym początku , było w prządku potem zobaczył , że wyrzuciłam makaron (za jego pieniądze) wpadł w szał i rozsmarował mi ten makaron na całym ciele , szarpał , wyrywał włosy , kopał po całym ciele i uderzył z pięści w tyłek tak mocno , że miałam odbitą pięść... I wszystko na oczach dziecka... Później okazało się , że mój tato wylądował w ciężkim stanie w szpitalu i napisał znajomy o jego stan i znów ubzdurał sobie , że go zdradzam i zrobił awanturę , dostałam w twarz i w strachu pobiegłam po dziecko bo myślałam , że mając dziecko na rękach nic mi nie zrobi ale jemu nic w tym nie przeszkodziło , bił mnie z pięści w czoło , że miałam ogromnego guza , więc wybiegłam z domu z dzieckiem na rękach i pobiegłam do sąsiadów krzycząc pomocy bo już nie wiedziałam co robić. Obecnie dzwoni najpierw wyzywając potem przepraszając. Byłam przez ten cały okres poniżana typu ''szm*to , dzi*ko , ku*wo '; itp. Wszystko zwalał na mnie , że to moja wina i że ja to sprowokowałam żeby tak się zachowywał , ale przecież ja nic nie zrobiłam... Dziecko było bardzo zestresowane , nie mogło spać w nocy lecz się nie bało ojca... Leciała do niego na ręce na każdym razem. Z natury jest bardzo konfliktowy i nie myśli co mówi i robi , dopiero po czasie. Zawsze przepraszał a ja wybaczałam do momentu gdy uderzył mnie jak trzymałam córkę na rękach (która ma 14 miesięcy). Jest wpisany jako ojciec i są przyznane mi alimenty lecz boję się , że pewnego dnia przyjedzie i mi ją zabierze lub nie będzie chciał podpisać dokumentów aby wyrobić paszport itp. On lubi bardzo koloryzować swoj***ajki , też czasem wymyśla żeby wszystko zwalić na mnie ... Proszę , niech mi ktoś pomoże... I to nie pierwszy raz kiedy dostałam telefon w twarz , że miałam limo , rozerwał mi połowę ciuchów przy szarpaninie . Nie zwracał uwagi na to , czy dziecko patrzy , śpi itp.

Gość gość
Boże dziewczyno takie rzeczy zglaszaj na policje! I obdukcja lekarza, a potem zkaldasz gościowi niebieską kartę. Szanuj sie trochę, zostaw go w cholere, ureguluj w sądzie ze dziecko jest przy Tobie (wniosek o kazdorazowe zamieszkanie dziecka przy matce) ustal kontakty sądowne dziecka z ojcem i nigdy nie bądź z nim sama, zawsze z jakimś świadkiem.

Gość gość
Nie masz podstaw do odebrania mu praw rodzicielskich. Przemoc wobec ciebie nie jest powodem do odebrania, tu chodzi o relacje ojciec-dziecko. Trzeba było założyć niebieską kartę, zrobić obdukcję, zgłosić to na policję. Masz alimenty, mozesz tylko wystąpić o ograniczenie władzy rodzicielskiej (ale w praktyce niewiele to zmienia) i sądownie uregulowac kontakty, z zastrzeżeniem, żeby odbywały się w twojej obecności, ze względu na nieumiejętność sprawowania opieki nad córką i agresję. O paszport możesz wystąpić do sądu, nie musisz wtedy mieć zgody ojca.

Gość gość
mam nadzieje, że z nim już nie jestes???bałabym się mu też powierzyć dziecko, możesz wystąpić do sądu o ograniczenie praw bądz jesli on wystąpi o widzenia dziecka- starać się by oodbywało sie to w twojej obecości lub pod nadzorem kuratora. Czy choc raz byłaś z urazami w szpitalu, czy byłaś na policji? czy sąsiedzi lub ktoś kto wie jak cię maltretował wystapiłby jako świadek?? dzwoni i wyzywa??? nagrywaj rozmowy!!!! każdy dowód jest na wagę złota, bez dowodów mimo że naprawde jestes ofiara - nic nie zrobisz:( nagrywaj spotkania, wszystko co sie da!!!

Gość gość
Obecnie już z nim nie jestem po tym jak uderzył mnie gdy trzymałam dziecko na rękach. Codziennie dzwoni mówiąc , że się zmieni , że przeprasza i że zrozumiał , że popełniał błędy bo się zagubił. Nie miałam jak pójść na policję bo kompletnie nie znałam ulic oraz nie wiedziałam jak dojść na policję , również się bałam , że jak to zgłoszę to coś mi jeszcze raz zrobi. Raz dzwoniłam zgłosić pobicie i pomoc w spakowaniu się oraz wyprowadzenie mnie z domu bo sama się bałam to odpowiedzieli mi ''Jeśli panią bardziej pobije to proszę dzwonić , nawet gdybyśmy chcieli pomóc to nie mamy patrolu''... On już ma niebieską kartę , jego matka mu założyła bo też podnosił ręce i nie chciał jej wypuścić z domu... Na odległość jest kochany i słodki itp. Ale gdy znowu mu się coś ubzdura wpada w szał. Dlatego nie wiem co robić , żeby nie zabrał mi dziecka. Dziękuję za pomoc ! :)