Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę dodać do rozjaśniacza maskę biovax?

Polecane posty

Gość gość

Nie stać mnie obecnie na fryzjera i zostawienie tam 400 zł w celu rozjaśnienia długich włosów i postanowiłam załatwić tę sprawę w domowym zaciszu :p Wcześniej malowałam włosy niby zmywalnym castingiem na jasny brąz i po roku końce są niemal czarne, ogólnie wyglądam staro. Czytałam wiele o kąpieli rozjaśniającej jednak dużo było wątków o tym, że nie warto się w to bawić bo wychodzi totalna papuga na włosach. Zastanawiam się wiec czy nie dodać po prostu do mieszanki rozjaśniającej saszetkę maski biovax do suchych i zniszczonych włosów. Jej skład to:Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth - 20, Cetrimonium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Cinnamomum Zeylanicum Extract, Mel (Honey) Extract, Parfum, C.I. 16255, C.I. 42090, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Potassium Sorbate. Czy dodać inną odżywkę?

Gość gość
jezeli masz juz swoje wlasne wlosy to kapiele rozjasniajace zalatwia sprawe, ale jezeli masz wciaz tamta farbe to bedziesz miec rude wlosy, od jasnorudych do miedzianych ale blond nie wyjdzie cokolwiek dodasz do rozjasniacza, a nawet jak samym rozjasniaczem zrobisz wlosy

Gość gość
ta farba siedzi uparcie we włosach, mój odrost 3 miesieczny jest buro-polsko-mysi i już nie mogę tego znieść. Nie umiem rozszyfrować tego składu czy te woski z maski nie wejdą w jakąś reakcję chemiczną i nie wyjdę w cętki; w sumie nie wiem-cętki czy papugę

Gość gość
maska NIC nie robi, oprocz oslabienia dzialania rozjasniacza co powinno chronic wlosy (kapiele rozjaniajace to na pol tubki rozjasniacza jest tyle samo szamponu i odzywki, by chronic wlosy przed spaleniem) ale wierz mi, bo sama rozjasnialam farbowane jakies 3 miesiace wczesniej wlosy na braz,w kapielach rozjasniajacych i z szamponem+odzywka i samym rozjasniaczem i wyszly wszystkie kolory rudego + blond placki na moich odrostach...

Gość gość
chyba nałożę odżywkę z rozjaśniaczem bo nie chce mi się poł godziny ich trzeć z szamponem i spieniać. Trzymajcie kciuki bo dziś już do rossmana nie zdążę po ewentualną farbę :P

Gość gość
szampon ladniej rozprowadza rozjasniacz po calych wlosach ;)

Gość gość
jestem papugą

Gość gość
Tzn co wyszło?

Gość gość
biało rude na odrostach i jasny brąz z przebłyskiem rudego na dalszej części i na końcach wydają się ciemne :( tak mi się wydaje bo teraz siedzę z maską i w czepku na głowie i jeszcze czapce. Piekło niemiłosiernie w szyję za to w skalp nic!

Gość gość
może w niedzielę nałożyć farbę?