Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam problem z tamponami

Polecane posty

Gość gość

jak juz wspomniałam, jest problem, dostałam pierwszej miesiączki jakies ponad poł roku temu i mam ja co 21 dni.. uzywam podpasek co mnie wnerwia na maksa, chciałabym używać tamponów ale mam mówi ze jak byłam mala i bylam u ginekologa tosie okazało ze na środku mam jakąś przegrodę i nmge uzywac. co mam zrobi? w nocy prawie nie śpie i co 2h latam to ubikacji bo nmge znieść tego uczucia jak mi zlatuje do podpaski... pomocy!

Gość gość
pierwsze słyszę zeby ktoś nie mógł nosić tamponów a próbowaąłs?

Gość gość
jaką przegrodę ? :) raczej Twoja mama ma jakieś tamponowe fobie i probuje na Ciebie to przelać, jakbys naprawde miala przegrode to by sie ciagala po lekarzach zeby sie tego pozbyc :p

Gość gość
nie, ponieważwłaśnie sie boje.. a mama coś mówiła że ja tam mam jakąs przegrode na środku (w sensie 'miesko') i że gino mówił że jak bede starsza to to trzeba bedzie usunąć ale jeszcze nie teraz (czyli pare dobrych lat temu) myśłicie że to mogło mi przez te lata jakos 'zejść' albo jak nie to czy takie cos ginekolog by odrazu wyciął czy czeba operacyjnie?

Gość gość
no tz kurcze bo ja np jak mam okres to nie chodze do sql nwm czemu ale poprostu tak mam i sie boje isc i wgl, ale to niewazne bo jakbym mogla uzywac tamponów to by nie było problemu...

Gość gość
skonsultuj się z lekarzem, wszystko się wtedy wyjaśni.. dlaczego nie chodzisz do szkoły?

Gość gość
Dobry sposób twoja matka wymyśliła żebyś seksu nie uprawiała zbyt wcześnie. Sprytna:) A może chodzi o błonę dziewiczą?:)

Gość gość
tz chodze do szkoły ale jak jestem to mam takiego stresa ze nwm co...

Gość gość
Ja osobiście uważam że tampony są mało skuteczną ochroną,choć owszem czasami ich używam ale wtedy i tak dodatkowo zabezpieczam się podpaską gdyż niejednokrotnie miałam nieprzyjemne niespodzianki w postaci plam na bieliżnie. Mimo wszystko wydaje mi się że twoja matka jednak ma jakieś uprzedzenia do tamponów,musisz z nią porozmawiać na ten temat,nie krępuj się,bo to właśnie ona powinna cię uświadomić i przygotować. A zresztą ,jeśli masz jakieś pytania to proszę pytaj. pozdrawiam Magda

Gość Ag gosc
Gościu powyżej - za rzadko zmienialas tampony i dlatego przeciekaly. Ja używam ob i nigdy mi sie nie zdarzyła taka niespodzianka.